TBMM Başkanlığı için 8 aday yarışacak

Bigpara Haber
TBMM Başkanlığı için 8 aday başvurdu.TBMM Başkanlığı için DSP`den aday çıkmadı. TBMM Başkanlığı için verilen 10 günlük sürede ilk başvuruyu Eskişehir Milletvekili Mail Büyükerman yaptı. Büyükerman`ı sırasıyla DYP Çorum Milletvekili Bekir Aksoy ve ANAP Bursa Milletvekili Ertuğrul Yalçınbayır izledi.

Başvuru süresinin son gününde MHP Konya Milletvekili Ömer İzgi, FP Bolu Milletvekili İsmail Alptekin, ANAP İstanbul Milletvekili Yılmaz Karakoyunlu, DYP İçel Milletvekili Turhan Güven ve ANAP Kastamonu Milletvekili Murat Başesgioğlu adaylık başvurusunda bulundu.

FP Bolu Milletvekili Alptekin, partisine mensup Çorum Milletvekili Yasin Hatiboğlu ve Manisa Milletvekili Bülent Arınç tarafından TBMM Başkanlığına aday gösterilirken, diğer adaylar başvurularını kendileri yaptı.

TBMM Başkanlığı için ilk iki tur 12 Ekim Perşembe günü yapılacak. Bu turda adaylardan hiçbirinin üçte iki çoğunluk olan 367 oyu alamaması durumunda, 17 Ekim Salı günü üçüncü tur gerçekleştirilecek.

Bu turda hiçbir aday üye tamsayısının yarısından bir fazla olan 276 oyu sağlayamaması durumunda en fazla oyu alan iki aday 18 Ekim Çarşamba günü 4. turda yarışacak. Bu turda en çok oy alan aday Meclis Başkanı olacak. (DÜNYA)



Diğer Politika Haberleri