Tatks Tat Konserve Sanayii A.s.`nin Basinda Yeralan Habere Iliskin Olarak Borsa Baskanligi`nca Istenen Aciklamaya Cevaben Gelen

Bigpara Haber
"Konu: Sermaye Piyasasi Kurulu`nun Seri:VIII No:20 sayili Tebligi uyarinca yapilan aciklamadir.
13 Temmuz 1998 tarihli Hurriyet Gazetesi`nde yayinlanan haberle ilgili aciklamamizdir.
Nisan 1997 tarihinde AB ile Turkiye arasinda imzalanan Ortak Tarim Anlasmasi geregince AB Turkiye`ye domates salcasi ihracatinda ilave tavizler vermistir. AB, Turkiye tarafinin et ithalati konusunda anlasmadan dogan yukumluluklerini yerine getirmedigini gerekce gostererek Turk menseli domates salcasina tanidigi sifir gumruklu ihracat tavizini kaldirarak % 16.2 gumruk vergisi uygulamasina gecmek istemektedir.
Sirketimizin yillik ihracatinin onemli bir miktari basta Japonya olmak uzere AB disi ulkelere yapilmaktadir. Bu nedenle sozkonusu durumun sirket performansini, onemli olcude etkilemesi beklenmemektedir. Diger taraftan, Turk domates salcasi ihracatinin onemli bir kismi AB ulkelerine yapilmakta olup, AB tarafindan getirilmesi dusunulen bu uygulamanin Turk Salcasinin rekabet gucunu olumsuz yonde ve onemli olcude etkileyebilir. Binlerce ciftci ailesini ilgilendiren bu duruma sebebiyet verilmemesi icin hukumet nezdinde gerekli girisimlerimiz israrla surdurulmektedir."(IMKB BULTEN)

Diğer Genel Haberleri