Tatilde 50 bin Kişi Yurtdışında

Şeker Bayramı ve yılbaşının aynı tarihlere rastlaması 10 günlük tatili de beraberinde getiriyor

Bigpara Haber
Yurtiçi turlarla aynı fiyatlarda olduğu için 10 günlük tatilde 50 bin kişinin yurtdışını seçmesi bekleniyor. ABD ve Uzakdoğu bu yıl çok gözde.


Şeker Bayramı ve yılbaşının aynı tarihlere rastlaması 10 günlük tatili de beraberinde getiriyor. Bu fırsattan yararlanmak isteyen 65-70 bin insan seyahat acentalarına akın ediyor. Ege ve Akdeniz kıyılarında tatil ile yurtdışında tatil fiyatlarının aynı olması, yaklaşık 50 bin kişinin yurtdışını tercih etmesine neden oldu. Ancak eskiden tercih edilen İngiltere, İtalya, İsviçre, Avusturya gibi ülkelerin yerini Singapur, Bangkok, Malezya, Amerika gibi daha uzak ülkeler aldı. İnsanların vazgeçemediği tek klasik yer ise Paris. Biz de Türkiye`nin yurtdışına en çok turist gönderen firmalarından olan Bien Tours`un sahibi İlkay Felek`le yurtdışı turizmini ve yeni projelerini konuştuk.


* Neden yurtdışı tercih ediliyor?

İnsanlar yurtiçinde tatil yaptıklarında da aynı fiyatı gözden çıkarmak zorunda. Böyle olunca, acentaya yurtiçi turları için gelenlerin tercihleri de değişiyor. Çünkü insanlar yeni yerler görmek istiyor. Artık klasik olan Avrupa yerine Uzakdoğu ve Amerika daha çok tercih ediliyor. Malta ve Tunus gibi egzotik yerler de revaçta. 10 günlük tatilde 50 bine yakın insanın yurtdışı, 15 bine yakın insanın da yurtiçi turlardan faydalanacağı tahmin ediliyor.


* Daha çok üst gelir grubu mu bu seyahatleri tercih ediyor?

Eskiden öyleydi. Ama artık yelpaze çok genişledi. 299 dolardan 2 bin dolara değişen turlarımız var. 299 dolarlık turlarımızı tercih edenlerin eğitim ve kültür düzeyi çok yüksek. Öğretmen, emekli ve memurlar var. Bu gruplar daha çok gezip görmek için yurtdışına çıkıyor.


*Yeni projeleriniz var mı?

Bir süre önce Galatasaray Spor Kulübü ile anlaştık. Bütün organizasyonlarını biz yapıyoruz. Yeni spor kulüpleri ile de çalışmak için hazırlık yapıyoruz. Bir de Avrupa`da gençlik turizmine yönelik otobüs otellerle seyahat alanında bir proje üzerindeyiz. Çok ucuz fiyatlı bu otobüs otellerle bütün Avrupa ülkelerine turlar düzenlemeyi düşünüyoruz. (SABAH)

Diğer Genel Haberleri