Tasarruf tedbirleri bekleniyor

Ek kaynağa kilitlenen piyasalarda, önce hükümetin alacağı tasarruf tedbirleri ardından da IMF’den sağlanacak ek kaynağa ilişkin gelişmeler bekleniyor

Bigpara Haber
Para piyasaları dün günü hafif gevşemelerle sakin bir havada tamamladı. Ek kaynağa kilitlenen piyasalarda, önce hükümetin alacağı tasarruf tedbirleri ardından da IMF’den sağlanacak ek kaynağa ilişkin somut gelişmeler beklenirken, dün bono faizleri aktif kağıtlarda yüzde 76-79 bileşik arasında hareket etti. Dolar kuru ise 1 milyon 547 bin/1 milyon 560 bin aralığındaydı. Doların dün de güne talepli başladığını, ancak kurumsal alanda iki büyük alıcı Tüpraş ve Botaş’ın döviz ihtiyacını Merkez Bankası’ndan karşılamaya başlayacaklarına yönelik haberin, fiyatları sınırlı da olsa aşağı çektiğini ifade ettiler. Öte yandan, bankacılar, son günlerde sürekli aşağı yönde hareket eden dövizde düzeltme hareketi yaşanma olasılığının da normal karşılanması gerektiğini vurguluyorlar.

Finans piyasalarındaki iyimserliğin sürdüğünü ifade eden bankacılar, yüzde 80’lerin altında seyreden bono faizlerinin MB’nın kotasyon indirimine gitmediği bir ortamda, sınırlı bir düzeltme yapacağına inandıklarını dile getiriyorlar. Tedbirli davranmak gerekli diyen bankacılar, ek yardım tutarının beklenen düzeyde olmaması durumunda, piyasaların ilk etapta negatif tepki verebileceğini, ancak bu tepkinin kısa vadeli olacağını ve ana trendin bozulmayacağını ve piyasaların yoluna devam edeceğini belirtiyorlar.



Diğer Genel Haberleri