Tarihi 4`üncü Vakıf Han Otel Olacak

Bigpara Haber
4`üncü Vakıf Han beş yıldızlı otel oluyor. Devlet Bakanı Yüksel Yalova`nın, Vakıflar Genel Müdürlüğü`ne ait Eminönünde bulunan 4`üncü Vakıf Han`ın otel yapılması koşuluyla özelleştirilmesine olumlu yaklaştığı bildirildi. İTO Başkanı Mehmet Yıldırım, açılacak ihaleyi kazanmaları halinde 4`üncü Vakıf Han`ı tadil ederek, uluslararası bir otel zincirinin işletmesine vereceklerini söyledi.


Devlet Bakanı Yüksel Yalova`ya, Oda`nın Eminönü`nü bir turizm merkezi haline dönüştürme projesi anlatıldı. İTO Başkanı Yıldırım, `Bu han yıllarca aynı vaziyette duruyor. Sayın bakana ihale açılması halinde İTO`nun hazır olduğunu söyledik. Eminönü`nde 4`üncü Vakıf Han gibi 10 - 15 hanın restore edilerek küçük, ancak beş yıldızlı otellere dönüştürülmesi projemiz bulunuyor` dedi. Yıldırım şöyle devam etti:
`Şartnamede hanın otel olması yer alacak. Biz İTO olarak Eminönü`nde değişime öncülük etmek istiyoruz. Genel politikamız Eminönü`nde bu şekilde oteller zincirinin olması. Eğer İTO ihaleyi kazanırsa, 4`üncü Vakıf Han`ı tadil edip, uluslararası büyük otellerden zircirinden birisine işletmesi için vereceğiz. Dünyadaki örnekleri gibi az sayıda odası olan, zengin turiste hitap eden, ama otelden çıktığında da şehrin göbeğinde olabilecekleri oteller olmalı. Bu otellerin fiyatları da Türkiye`deki en lüks otelinkine eşit seviyede olacak.` (FİNANSAL FORUM)

Diğer Piyasa Haberleri