Tanrıverdi: Krizin Sorumlusu Hükümet

Bigpara Haber

Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, hükümetin izlediği ekonomik programın teknik dayanaklarının çöktüğünü öne sürerek, piyasalarda yaşanan krizin sebebi olarak gösterilen spekülasyonları kim yaparsa yapsın, krizin asıl sorumlusunun hükümet olduğunu savundu.

Tanrıverdi yaptığı açıklamada, hüükmetin enflasyonu düşürmek ve dengeleri bozmadan ekonomik büyümeyi sağlamak için döviz kazandırıcı politikalara ağırlık vermesi, dış ticareti ve KOBİ`leri desteklemesi gerektiğini söyledi. Tanrıverdi, cari işlemler açığı ve enflasyon-kur makası büyüyen ekonomide, panik ve spekülasyon oluşmasının kaçınılmaz olduğunu belirterek, Şu halde spekülasyonu kim yaparsa yapsın, oluşan ortamdan tamamen hükümet sorumludur. Hükümet 20 Kasım`dan beri yaşanan ortamda devalüasyon yapma mecalini dahi kaybetmiştirdedi.

Kamuoyunun hükümete olan güveninin kalmadığını söyleyen Tanrıverdi, bu güven kaybının ekonomik anlamda belirleyici değişikliklere yol açacağını söyledi. Likidite tercih düzeyinin yükseleceğini, faizleri düşürmenin zorlaşacağını öne süren Tanrıverdi, Uluslararası finans kuruluşları hükümete güvenebilir. Biz güvenmiyoruz dedi. Hükümetin kendi yarattığı krizi bahane ederek ekonomik programın çalışanlara ve topluma olan yükünün daha da artacağını belirten Tanrıverdi, Biz çalışanların artık fedakarlık yapacak mecali kalmamıştır. Bu kışı sadece çalışanlar değil yönetenler de zor geçirecektir dedi. (ANKA)

Diğer Genel Haberleri