Talat, Denktaş`a 3 yeni bakanın ismini verecek

KKTC Cumhurbaşkanı Denktaş, Başbakan Talat`ın, ikamet sorunu bulunan 3 bakanın yerine yeni isimler atanacağını kendisine bildirdiğini söyledi

Bigpara Haber
KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Başbakan Mehmet Ali Talat`ın, ikamet sorunu bulunan 3 bakanın yerine yeni isimler atanacağını kendisine bildirdiğini söyledi.

Başsavcı Akın Sait`in, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP)-Demokrat Parti (DP) koalisyon hükümetinde kabineye meclis dışından atanan 3 DP`li bakanın ikamet sorunuyla ilgili olumsuz görüş belirten yazısı üzerine Başbakan Talat`ın kendisini telefonla aradığını bildiren Denktaş, yeni isimler hakkında bilgisi olmadığını kaydetti.

Denktaş, Bu durumda hükümetle ilgili sorun kalmıyor değil mi? sorusu üzerine şunları söyledi:

Ben bekliyorum, benim konumum açısından sorun yok. Ama kulaktan işittiğime göre bir parti, gününde olmadı diye bunu mahkemeye götürmek istiyor. Eğer mahkemeye giderse bunun kararını ben veremem, mahkeme verir. Bizim açımızdan Başsavcının verdiği bilgi doğrultusunda bu 3 ismi Başbakanın değiştirme hakkı var ve benim de isimlerle ilgili, bir neden yoksa, kabul edip tekrar Meclis`e gönderme mecburiyetim var. Onu yapacağız. Çıkmamasını temenni ederiz ama bundan sonra ihtilaf çıkacaksa hukuki ihtilaf olacak. Böyle bir durum olursa pek rahat etmeyeceğiz ama herkes hakkını istediği şekilde kullanır.

Diğer Genel Haberleri