Takas tek başına çözüm değil

Kredi derecelendirme şirketi Fitch, Türkiye`deki yüksek siyasi risk nedeniyle, takasın iç borçtan çıkış için tek yol olmadığını açıkladı.

Bigpara Haber
Fitch tarafından yapılan açıklamaya göre takas, Arjantin`de olduğu gibi Türkiye için de, bir gereklilik. Ancak uluslararası kredi derecelendirme şirketi, kamu borçlanmasının sürdürülebilirliği açısından bakıldığında, takasın önemli bir koşul olmadığını savundu.

Siyasi risk çok
Reel faizlerin düşürülmesi ve tutarlı bir ekonomik büyüme için strateji oluşturulması gerektiğini vurgulayan Fitch, bunun için gerekli politika çerçevesinin Türkiye`de henüz bulunmadığını söyledi. Fitch, bu belirsizliklerin Türkiye`nın `B+` (doviz) ve `B` (TL) olan devlet notlarına şubat 2001`de başlatılan negatif izlemenin sürdürülmesi yönünde etkili olduklarını belirtti.

Türkiye`deki makroekonomik dengesizliklerin çok daha keskin olduğu görüşüne yer verilen açıklamada, bunlardan daha endişe verici bir konunun ise bankacılık sektörünün yeniden yapılandırılmasının bütçeye getireceği ek maliyet olduğu vurgulandı

Diğer Piyasa Haberleri