Taha Kargo, Türkiye`ye 43 yeni şube açacak

Şirket, 2015`e kadar Irak`ta 60, Türkiye`de ise 43 yeni şube açmayı planlıyor.

Bigpara Haber

2015`e kadar Irak`ta 60, Türkiye`de ise 43 yeni şube açmayı planlayan şirket ayrıca 12 milyon euroluk 100 yeni TIR alacak. Uçak filosu yatırımı da şirketin gündeminde.

Türkiye`nin önde gelen lojistik şirketlerinden Taha Kargo, en önemli pazarı Irak`ta yatırımlarını hızlandırdı. Irak`ta 33 şubesi bulunan şirket, her ay en az bir tane olacak şekilde 2015`e kadar bu sayıyı 93`e çıkarmayı planlıyor. Şirketin Türkiye`de de önemli yatırım planları var.

Taha Kargo, 7 olan Türkiye`deki ofis sayısını 50`ye çıkaracak, karayolu filosuna 12 milyon yatıracak, deniz ve hava taşımacılığındaki faaliyetlerini artıracak. Taha Kargo Yönetim Kurulu Başkanı Emin Taha, Taşıma yaptığımız pazarlarda akla gelen ilk lojistik şirketi olmak istiyoruz dedi.

Dünyayı Irak`a taşıyoruz``

Türkmen asıllı ve Irak doğumlu olan Taha Kargo Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Emin Taha, 1990 yılında geldiği İstanbul`da Türkiye ile Irak arasında taşıma yapan iyi bir lojistik firması olmadığı düşüncesinden hareketle Taha Kargo`yu kuruyor. 126 dolara aldığı daktilo ile işe başladığını anlatan Taha, 1998 yılında kurulan şirketin bugün 1500`ü aşkın çalışanı bulanan ve 200 milyon TL`nin üstünde ciro yapan bir şirket haline geldiğini vurguladı. Dünyayı Irak`a taşıyoruz diyen Emin Taha, her kıtadan Irak`a taşıma yaptıklarının altını çizdi. Taha, Taşımalarımızın yaklaşık yüzde 20`sini yurt dışındaki firmalar oluşturuyor. Bu oran giderek artıyor dedi. Iraklıların alım gücünün artmasıyla Çin ve ABD gibi ülkelerden alımlarında çoğaldığına dikkat çeken Taha, bu gelişmelere paralel şirketin bu ülkelerden taşımalarının da artığını söyledi.

Emin Taha, şirket olarak kısa süre içerisinde kendi TIR filolarını kumayı planladıklarını açıkladı. Bugüne kadar araç kiralamayı tercih ettiklerini belirten Taha, yaklaşık 12 milyon euroluk yatırım yaparak 100 yeni TIR alacaklarını aktardı. Taha ayrıca, firma olarak, R2, C2, K2 ve T1 belegelerini aldıklarını söyledi. Taha Kargo, hava ve denizyolundaki faaliyetlerini de artırmayı planlıyor. 2010 yılından bu yana hava taşımacılığı yapan Taha Kargo`nun geçtiğimiz temmuz ayında Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği`nden( IATA) belge aldıkları bilgisini veren Emin Taha, İstanbul Yeşilköy`deki EGS Business Park bloklarında yeni bir ofis açtıklarını belirtti.

Hava ve denizde yatırımları artıracak

Hava kargoda ABD, Almanya, Etiopya ve Sudan gibi çok çeşitli ülkelere taşıma yaptıklarını ifade eden Taha, bu alandaki hizmetlerini artıracaklarının altını çizdi. Emin Taha, Uçak yatırımı yaparak kendi hava filomuzu kurmak istiyoruz dedi. Deniz taşımacılığında da daha aktif olmayı planladıklarını kaydeden Taha, dünyanın her bölgesine deniz, hava ve karadan taşıma yapan uluslararası büyük bir şirket olmayı hedeflediklerini söyledi.

İhracatçıya malı için ödeme garantisi veriyor

Taha Kargo olarak `garantörlük sistemi` olarak adlandıran hizmeti sunduklarını anlatan Taha Emin, bu sisteme yönelik şu açıklamalarda bulundu: Irak`ta güvenlik ortamı tam sağlanamadı. Bankacılık da çok iyi durumda değil. Iraklı müşterilerin Türkiye`ye gelip giderken para taşıma riskleri olduğundan biz kendimiz bu hizmeti onlara veriyoruz. Türk ihracatçısının Irak`a sattığı malın ödemesini onlar adına Taha Kargo tahsil ediyor. Böylece taşınan yüklerin tüm sorumluluğunu biz alıyoruz.

Diğer Şirket-Haberleri Haberleri