`Suriye`ye ihracat 1 milyar doları aşar`

Bigpara Haber
Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Türkiye ve Suriye arasındaki ticaret hacminde bu yıl 1 milyar doları aştıktan sonra ilk psikolojik barajı geçeceklerine inandığını söyledi.

Suriye Başbakanı Muhammed Mustafa Miro`nun da katıldığı Türk-Suriye İş Konseyi`nin çalışma yemeğinde konuşan Devlet Bakanı Tüzmen, Suriye`den gelen heyetle 5 gündür çalışmalar yaptıklarını, karma ekonomik komisyon protokolü, gümrük, sağlık ve enerji alanında işbirliği anlaşması imzalandığını bildirdi. Tüzmen`in, transit geçiş ücretlerinin azaltılması, Gaziantep`te bir başkonsolosluk açılması önerileri, konuk Başbakan Miro tarafından olumlu karşılandı.

Tüzmen, iki tarafın işadamlarının kalıcı ilişkiler geliştirmesini istediğini dile getirerek, şunları söyledi Bizim için güney-kuzey eksenine baktığımız zaman iki lojistik merkez olarak dünya ticaretinin üzerinden geçecek iki ülke Suriye ve Türkiye. Suriye ve Türkiye, ticaret hacminde bu sene 1 milyar doları aştıktan sonra o ilk psikolojik barajı geçeceğimize inanıyorum. Önümüzdeki yıllarda Allah izin verirse 2-3 milyar dolarları konuşuyor olacağız.

Diğer Genel Haberleri