Suriye, Bush´un suçlamalarını reddetti

Bush´un Suriye´nin teröristleri barındırdığı yönündeki suçlamalarını reddetti ve bu suçlamaların amacının ´´baskı yapmak´´ olduğunu belirtti

Bigpara Haber
Suriye, ABD Başkanı George Bush´un Suriye´nin teröristleri barındırdığı yönündeki suçlamalarını reddetti ve bu suçlamaların amacının ´´baskı yapmak´´ olduğunu belirtti.

Suriye Dışişleri Bakanlığı´ndan üst düzey yetkili Bussayna Şaban yaptığı açıklamada, ´´George Bush´un bu suçlamaları yeni değil, biz butür açıklamalara alışığız. ABD bu suçlamaları baskı amacıyla yapmaktadır´´ dedi. Şaban, bu baskıları ´´Suriye´nin Ortadoğu´da gelişen olaylar karşısındaki açık tutumuna´´ bağlayarak, ´´ABD´nin Suriye´nin terörizme karşı tutumunu ve uluslararası terörizme karşı mücadelede nasıl bir işbirliği içinde olduğunu bildiğini, bu tür baskıların Suriye´nin bu tutumunu etkilemeyeceğini´´ belirtti. Şam ile Washington arasında ´´temelde bir görüş ayrılığı´´ bulunduğunu ifade eden Şaban, ´´Suriye´nin, Filistin´in, İsrail işgalini sona erdirmek, bağımsızlık ve özgürlüğünü elde etmek için verdiği mücadeleyi terörizm olarak kabul edemeyeceğini, ancak iki ülkearasında temelde varolan bu görüş ayrılığının çözümü için kabul edilebilir bir formül bulmak gerektiğini´´ vurguladı. Bush, İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi ile Teksas´taki çiftliğinde görüştükten sonra düzenlenen ortak basın toplantısında, Suriye ile İran´ı teröristlere yataklık yapmakla suçlamıştı.

Diğer Genel Haberleri