SunExpress Hızlı Uçacak

Bigpara Haber
Havayolu taşımacılığında onuncu yılını kutlayan SunExpress, 2000 yılında 800 bin yolcu ve 180 milyon marklık ciroya ulaşmayı hedefliyor.


Türkiye`nin önde gelen havayolu şirketlerinden olan SunExpress, onuncu yılını Antalya Talya Convention Center`da düzenlediği bir törenle kutladı. Türk Hava Yolları ile Lufthansa`nın sahip olduğu Condor Havayolları`nın ortaklığı ile 1990 yılında kurulan SunExpres`in kuruluş yıldönümünde konuşan THY Genel Müdürü Yusuf Bolayırlı, şirketin Avrupa`nın çeşitli şehirlerinden Türkiye`nin tatil yörelerine 10 yıl boyunca gerçekleştirdiği 53 bin uçuşla, toplam 6.1 milyon turist taşıdığını ifade etti.


SunExpress`in kurulduğu tarihten itibaren ülke turizmini olumsuz etkileyen koşullarla büyük bir başarıyla başa çıktığını ifade eden Bolayırlı, şirketin hizmet ağını geliştirmeye yönelik yeni bir yapılanma içine girdiğini söyledi. Bu yapılanma doğrultusunda mart ayında ilk kez tarifeli seferlere başlanacağını ifade eden Bolayırlı, bu seferlerin Antalya - Frankfurt ve Antalya - Londra olarak gerçekleştirileceğini açıkladı. Bolayırlı, SunExpress`in 2001 yılında filosuna 737 uçağı alınacağını da sözlerine ekledi.


UÇAK FİLOSU BÜYÜYOR;

Toplantıda konuşan SunExpress Genel Müdürü Paul Schwaiger da, bu yıl dört Boeing 737 - 800 uçağını filolarına kattıklarını ifade etti. 1999 yılında 600 bin yolcu taşıyarak 143 milyon mark ciro elde ettiklerini söyleyen Schwaiger, `2000 yılında geçen yıla oranla yüzde 33 bir artışla 800 bin yolcu ve yüzde 26`lık bir artışla 180 milyon mark ciro elde etmeyi hedefliyoruz` dedi. 2000 yılında başta Antalya olmak üzere, Bodrum ve Dalaman`a seferler düzenlediklerini anlatan Schwaiger, 2000 yaz sezonunda en yoğun talebin Almanya, Avusturya ve Polonya seferlerinde yaşandığını açıkladı. Bu yıl içinde İsviçre, İtalya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Bosna ve İsrail`den yapılan seferlerin oldukça başarılı geçtiğini ifade eden Schwaiger, 2000 yılının en çok yolcu taşıyan tur operatörlerinin Öger Tours, Neckerman, Gulet Tuiristik, TUI ve Alltours olduğunu söyledi.(FİNANSAL FORUM)


Diğer Girişim Haberleri