Sümerbank`ın yönetimi Citibank`a verilmeli

Merkez bankası eski başkanı Selçuk Abaç, birleştirmeden sonra Sümerbank`ın yönetiminin bir anlaşma ile Citibank`a bırakılabileceğini söyledi

Bigpara Haber
IMF`ye verilen Ek Niyet Mektubu`nda talip çıkmayan ve Sümerbank çatısı altında birleştirilecek 5 bankanın eylül ayı sonuna kadar satılması veya başka bir şekilde çözüme kavuşturulacağının taahhüt edilmesi, Sümerbank`ın geleceğini belirsiz hale soktu. Merkez Bankası eski Başkan Yardımcısı, İBAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Abaç, birleştirmeden sonra Sümerbank`ın yönetiminin bir anlaşma ile Citibank`a bırakılabileceğini söyledi. Abaç, böylece Sümerbank`ın satışının daha kolay yapılabileceğini bildirdi.

Yeni Sümerbank
Birleşmenin ardından Sümerbank`ın `Yeni Sümerbank` olarak adlandırılmasının yerinde olacağını kaydeden Selçuk Abaç, büyük ve güçlü bir yabancı banka ile yönetim anlaşması yapılmasının satışı kolaylaştıracağını bildirdi. Türkiye`de bankacılığa daha fazla ağırlık vermek isteyen ve bu amaçla Türk Ekonomi Bankası (TEB) ile görüşmeler yapan Citibank`ın yönetim anlaşması için çok uygun olacağını ifade eden Abaç, `Citibank veya Case Manhattan Bank olabilir. Sümerbank`ın yönetimi için Citibank`la anlaşma yapılırsa, satış aşamasına geldiğinde talipliler karşılarında Citibank`ı bulurlar. Bu banka için bir prestij kaynağı olur ve iyi imaj sağlar. Satışta kolay olur.

Citibank`la yönetim anlaşması yapılması ve ardından bankanın rehabilite edilmesi, kötü aktiflerinin devredilmesi Sümerbank`a satış için avantaj olur. Citibank, satışta aracılık eder` diye konuştu. Böyle bir modelin Türkiye`de ilk kez uygulanacağını anlatan Abaç, Sümerbank`ın satışında uluslararası marketing, pazarlama teknikleri kullanılması gerektiğini vurgulayarak, `Ekonomik açıdan bakıldığında doğru yöntemlerle uluslararası tekniklerle bu bankanın satış şansı çok fazla` dedi. Abaç, Sümerbank`ın satılamaması halinde de kötü aktifleri temislenmiş, rehabilite edilmiş, rasyonel şube ve personel sayısına sahip iyi bir kamu bankası olacağını kaydetti.


Diğer Ekonomi Haberleri