Sümerbank B tipi Tahvil ve Bono Fonu

Yatırım Fonu 1 yılda yüzde 32.50 getiri sağlarken aylık bazda yüzde 3.87 artış kaydetti

Bigpara Haber
Yatırım fonları piyasasında özellikle A tipi Yatırım fonlarında büyük düşüşler yaşanmakta. A tipi yatırım fonlarında en büyük düşüşü –3.84 ile Finansbank Değişken Fon yaşarken en az düşüşü –0.11 ile Kentbank A Tipi Değişken Fon gösterdi.

Son iki hafta içerisinde yüzde 13.3 oranında değer kaybeden borsa , haftaya sert düşüşlerle başladı. Avrupa Birliği’yle olan ilişkilerde gerginliklerin hissedilmesi ve ek vergi konusunda belirsizlikler para ve sermaye piyasasına büyük düşüşler yaşatıyor. Hisse senedi ağırlıklı A tipi katılma belgeleri de bu nedenle değer kaybına uğruyor.

Sayıları 267`ye ulaşan A ve B tipi yatırım fonlarının toplam değeri ekim sonunda 3 milyar 26 milyon dolara kadar geriledi. SPK’ nın verilerine göre de menkul kıymet yatırım fonlarına yatırım yapanların Şubat-Ekim aylarını kapsayan 9 ayda dolar bazında en az % 32 oranında bir kayıpla karşılaşıldığını ortaya koyuyor.

Performans Artışı B Tipi Yatırım Fonlarında
Buna rağmen B tipi yatırım fonlarındabir miktar getiri artışı yaşanabildi.En iyi getiriyi 0.56 ile Sümerbank B tipi tahvil ve bono fonu sağladı. İkinciliği 0.56 ile Finansbank B tipi tahvil fonu ; üçüncülüğü 0.55 ile Osmanlı Bankası Tahvil fonu aldı.

% 100 devlet iç borçlanma senetlerinden oluşan tahvil ve bono fonları,yatırımcıya orta düzeyde ama risksiz bir getiri sağlamayı amaçlıyor.

Sümerbank B tipi Tahvil ve Bono Fonu 1 yılda % 32.50 Getiri Sağladı
25 Temmuz 1999 yılında halka arz edilen fonun büyüklüğü yaklaşık olarak 3 trilyon 721 milyar tutarında. Fonun portföy dağılımı % 71.49 devlet tahvili, % 28.51 ters repo içermekte.

Fonun geçmiş dönem performansı incelendiğinde aylık bazda % 3.87 ; üç aylık bazda % 12.36 ; altı aylık bazda % 30.57; dokuz aylık bazda % 20.32; senelik bazda ise % 32.50 bir artış gösterebilmiştir. Diğer tahvil ve bono yatırım fonları ile karşılaştırıldığında gerçektende yüksek bir performans gösterdiği anlaşılmakta.

Diğer Genel Haberleri