Stratejik Ortak Telekom’u Rahatlatır

Bigpara Haber
ÖZELLEŞTİRME İdaresi Başkanı Uğur Bayar, stratejik yatırımcının Türk Telekom`da uygun yönetsel hakları elde etmesi durumunda, yönetim ve teknik tecrübesini aktararak şirketin sorunlarını çözebileceğini ve değerini yükselterek sonraki halka arzlarda yapılacak hisse satışlarıyla Hazine`nin daha fazla gelire kavuşacağını öne sürdü. Bayar, mobil telekomünikasyon giderek önem kazanmasının ve buna bağlı olarak üçüncü jenarasyon frekanslarının çok yüksek fiyatlarla satılıyor olmasının global finansman açısından bir darboğaz yarattığını ve sabit hatlı telekom sistemlerinin göreceli olarak önemini kaybettiğini ileri sürdü. Bayar, uluslararası arenada meydana gelen değişiklikler nedeniyle Türk Telekom`un özelleştirme stratejisinin yeni pazar koşulları çerçevesinde yeniden şekillendirileceğini hatırlattı.


YÖNETİM HAKKI;

Bayar, `Bu hususta yapılacak çalışmalarda, satılacak hisse oranından ziyade, stratejik yatırımcıya tanınacak yönetsel hakların çerçevesi büyük önem arzetmektedir` dedi. Bayar, stratejik yatırımcının önemli ölçüde para yatıracağı ve tecrübesini aktaracağı şirketin yatırım, personel rejimi ve bütçeleme gibi hassas konularda söz hakkı tanınmasının kaçılınmaz olduğunu savundu. Bayar, Bakanlar Kurulu gündemine alınan yeni satış stratejisinin bir an önce belirlenerek ihalenin sonuçlandırılacağını anlattı.


Uğur Bayar, Türk Telekom`un özelleştirilmesi için açılan ilk ihalenin `satış yapısına bağlı talep yetersizliği ve sektördeki konjonktürel değişimler neticesinde` gerçekleştirilemediğini ileri sürdü. Bayar, gerçekleştirilmesi hedeflenen blok satış sonrasında GSM, internet, elektronik ticaret gibi `yeni ekonomi` dalında tecrübeli dünya oparatörü bir stratejik yatırımcının, Telekom`a yönetim ve teknik tecrübesini aktararak sorunları çözebileceğini, finansal olanaklarını ve ismini koyarak şirketi yaklaşan rekabet ortamına hazırlayabileceğini, servis kalitesini yükselteceğini, yeni servis imkanları sunarak gelirleri artırabileceğini ve yurt dışından yeni iş olanakları sağlayacağını savundu. Bayar, böylece Türk Telekom`un değerinin yükseleceğini ve daha sonraki halka arzlarda hisse satışlarıyla Hazine`nin daha fazla gelir olanağına kavuşacağını ileri sürdü. (HÜRRİYET)

Diğer Teknoloji Haberleri