Steam, yakında bitcoin kullanmaya başlayabilir

Steam’in yakında Bitcoin ile ödeme kabul etmeye başlayacağı yönünde söylentiler güçleniyor

Bigpara Haber

Technopat'ten Yunus Emre Şahin'in haberine göre; Bitcoin yatırımcıları ve yazılımcılar, bir süredir bu dijital para biriminin sonunun yaklaştığını düşünüyorlar. Yazılımcılar, bu sisteme yenilik getirilmezse kısa süre içinde Bitcoin’in sonunun geleceğini savunuyor. Ayrıca birçok yatırımcı da kullanıcıların uzun vadede Bitcoin ile büyük yatırımlara girmesinin riskli olduğunu savunuyor. Yapılan uyarılara rağmen Bitcoin’i kullanmaya devam eden çok büyük bir kitle var. Son çıkan söylentiler ise, Steam’in Bitcoin ile ödeme kabul edebileceği yönünde.

PİYASALARDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN... 

Haberin Devamı

Şimdilik kredi kartı, hediye kartları, PayPal, Skrill, Valve kredi sistemlerini tercih eden Steam’e yakın zamanda Bitcoin ile ödeme seçeneğinin geleceği konuşuluyor. Konuyla alakalı Valve’den herhangi bir resmi açıklama yok. Ancak bir kullanıcı, Reddit’te başlık oluşturarak Steam’de Bitcoin ile ilgili veriler bulduğunu açıkladı ve söylentilerin de fitilini ateşledi.

Valve’nin kurucularından Gabe Newell, iki yıl önce Steam’e Bitcoin’in ödeme sistemi olarak tanımlanmasının çeşitli sıkıntılar doğurabileceğini ifade etmişti. Eğer son söylentiler doğruysa, Newell’ın fikri değişmiş olabilir. Reddit’te oluşturulan başlıkta Bitcoin ödeme seçeneğinin Steam’e kısa sürede gelebileceği de belirtiliyor. Bu sayede oyunculara farklı bir seçeneğin daha sunulacağı da ifade ediliyor.

Diğer Gündem Haberleri