SSK prim borçlarına kolaylık geliyor

Bigpara Haber
İşverenlerin 30 Haziran`a kadar tahakkuk etmiş olan borçları kanunun yayımından sonraki 30 gün içinde başvurmaları halinde yeniden yapılandırılacak

İşverenlerin SSK`ya olan prim borçları ile idari para cezaları, sosyal yardım zammı ve bunlara bağlı gecikme zammı ve faiz borçları yeniden yapılandırılıyor. SSK Kanunu Tasarısı`nın Plan ve Bütçe Komisyonundaki görüşmeleri sırasında AK Parti milletvekilleri Sabahattin Yıldız ile Selahattin Beyribey`in verdiği önerge kabul edildi.

Buna göre, borcu bulunan işverenlerin 30 Haziran 2003 tarihine kadar tahakkuk etmiş olan borçları kanunun yayımından sonraki 30 gün içinde başvurmaları halinde yeniden yapılandırılacak. Yeniden yapılandırılan borçların ödeme süresi içinde, her ay için bir önceki aya ait Devlet İç Borçlanma Senetleri`nin aylık ortalama faizi bileşik bazda uygulanacak. Borçların ödenmesinde, işverenlerin aylık taksit tutarları, kanunun yayımı tarihinden önce SSK`ya verdikleri asıl ve ek aylık prim belgelerindeki kayıtlı prime esas kazançlar toplamının yüzde 15`inden az olmayacak şekilde SSK Yönetim Kurulu`nca belirlenecek oranlar esas alınarak tespit edilecek.



Diğer Genel Haberleri