SSK`da, ‘yapılanma’ ve ‘prim barışı’ Komisyon`dan geçti

Bigpara Haber
AKP milletvekilleri, SSK`nın yeniden yapılandırılmasını öngören hükümet tasarısını topa tuttular. SSK’nın yeniden yapılandıran yasa tasarısı, tartışmalar arasında, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda kabul edildi.

SSK Genel Müdürlüğü`nü SSK Başkanlığı`na dönüştüren, sigorta ve sağlık hizmetlerini iki genel müdürlük şeklinde örgütleyen, personelin özlük haklarını iyileştiren tasarı, yine AKP`lilerin eleştirisine hedef oldu. Çalışma Bakanı Murat Başesgioğlu, SSK`nın 4 katrilyon lira civarında alacağı bulunduğunu belirterek, kuruma özel sektörün 2.8 katrilyon, belediyelerin 988 trilyon, KİT`lerin 136 trilyon, kamu kuruluşlarının da 77 trilyon lira prim, gecikme zammı ve faiz alacağı borcu bulunduğunu, getirilen düzenleme ile borçlulara ödeme kolaylığı sağlandığını, kurumun da borçlarını tahsil imkanının artacağını söyledi.

Görüşmelerde, AKP`lilerin verdiği bir önergeyle tasarıda değişiklik yapıldı. Buna göre, SSK`ya sigorta primi, idari para cezası, sosyal yardım zammı ve bunlara bağlı gecikme zammı ve faiz borcu olan işverenlerin borçları 30 gün içinde yeniden yapılandırılacak. Yeniden yapılandırılan borçların ödeme süresi içinde, her ay için bir önceki aya ait Devlet İç Borçlanma Senetlerinin aylık ortalama faizi bileşik bazda uygulanacak.

Diğer Ekonomi Haberleri