SPK`da Yeni Dönem Arama Konferansı İle Başladı

Bigpara Haber

Sermaye Piyasası Kurulu`nun yeni başkanı Doğan Cansızlar, yeni döneme sermaye piyasalarıyla ilgili tarafların katıldığı bir Arama Konferansı ile başladı. Kızılcahamam Patalya Thermal Resort Hotel`de yapılan ve cuma günü başlayarak pazar günü sona eren üç günlük çalışmaya 70`in üzerinde uzman ve yönetici katıldı. Çalışma grupları tarafından ortaya çıkartılan konferans sonuçlarının sunumunun yapıldığı son oturuma Devlet Bakanı Recep Önal da katıldı.

Bakan Önal, arama konferansında çıkartılan ortak sonuçları dinledikten sonra yaptığı konuşmada destek sözü verdi ve taraflar arasında diyaloğun önemini vurguladı.

SPK Başkanı Cansızlar da yaptığı kapanış konuşmasında konferansta ortaya çıkan sonuçları bir ev ödevi olarak gördüğünü belirterek taraflarla diyaloğun süreceğini belirtti.

Arama Konferansı`na katılan piyasa temsilcileri, SPK Başkanı Doğan Cansızlar`ın geleceğe yönelik planlar hazırlanırken böyle bir diyalog ortamı yaratarak, katılımcı bir ortam yaratmasını çok önemli ve olumlu bulduklarını vurguladılar.

Cuma günü başlayarak pazar günü sona eren yoğun çalışma programında sermaye piyasalarında gelişen eğilimler ve yaşanan sorunlar değerlendirilerek, piyasaların gelişimi için sermaye piyasaları alanında ve SPK özelinde yapılması gerekenler konusunda ortak görüşler çıkartıldı.

Oğuz Babüroğlu liderliğinde Arama, Araştırma, Organizasyon Danışmanlığı Şirketi tarafından yönetilen arama konferansına eski SPK başkanları Prof İsmail Türk, Prof Mehmet Şükrü Tekbaş ve Ali İhsan Karacan, İMKB Başkanı Osman Birsen, Takasbank Genel Müdürü Emin Çatana, İstanbul Altın Borsası Başkanı Serdar Çıtak, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu yönetimine alınan bankaların yönetimine getirilen Tevfik Altınok ve Çelik Kurdoğlu, Maliye Bakanlığı Gelirler Genel Müdür Yardımcısı Osman Arıoğlu`nun yanısıra aracı kurum yöneticileri, önde gelen holdinglerin temsilcileri, SPK uzman ve yöneticileri, öğretim üyeleri, hukukçular ve gazeteciler katıldılar.(DÜNYA)

Diğer Piyasa Haberleri