SPK’da sosyal medyayı takip ediyor

SPK, sosyal medyadan tavsiyede bulunanları takibe alıyor

Bigpara Haber



SPK, sosyal medyadan tavsiyede bulunanları takibe alıyor. Bu kişilerin piyasayı bozucu hareketler yaptığı tespit edilirse suç duyurusunda bulunacak.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), piyasada olası yapay işlemlere karşı oldukça hassas yaklaşıyor. Yatırımcıların mağdur olmaması için gerekli denetimleri süreç içinde hem artırıyor hem de çeşitlendiriyor. Milliyet'ten Zeynep Aktaş'ın haberine göre; şüphelendiği noktada da bilgi talebinde bulunuyor. Son olarak geçtiğimiz haftalarda sosyal medya üzerinden hisse tavsiyesinde bulunan iki kişi hakkında savunma istediğinde bulundu.

Facebook ve Twitter üzerinden hisse senedi tavsiyesinde bulunan Fatih Akyüz ile bu önerileri yatırımcılara kısa mesajla gönderen Özkan Çolak’ın savunmalarını istedi. Verilecek savunmaların ardından tespit ettiği hususlarla hisseler üzerinde yapay işlemler olup olmadığına karar verecek.

Söz konusu kişilerin yaptığı fiillerin piyasa bozuculuğu kapsamına girdiğinin tespit etmesi halindeyse Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulacak. Görülen o ki piyasada asılsız haber yayma ya da söylenti çıkarma yöntemleri geliştirildikçe Kurul’da yeni yönetmelere göre kendisini geliştiriyor ve adapte oluyor. Son olarak popüler sosyal medya mecraları olan Twitter ve Facebook’u da bu gözle takip ettiği anlaşılıyor.

Diğer Genel Haberleri