SPK Başkanı açıkladı: Turkcell...

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Dr. Vahdettin Ertaş açıkladı

Bigpara Haber

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Dr. Vahdettin Ertaş, SPK’nın yaptığı atamalar sonrasında Turkcell’in yönetim kurulunun toplanmasının önünde herhangi bir engel kalmadığını ve şirket yönetim kurulu toplantılarının düzenli olarak yapıldığını söyledi.

Ertaş, “Burada belirtilmesi gereken husus, Kurulumuzca atanan yönetim kurulu üyelerinin tamamının, şirket genel kurulu tarafından mevzuata uygun üyeler seçilinceye kadar görev yapmak üzere atanmış olduklarıdır. Mevcut durumda şirket genel kurulunun toplanmasının önünde hukuki hiçbir engel yoktur. Ortakların iradesine bağlı bir husustur” dedi.

HİSSE FİYATLARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Bununla birlikte, Sermaye Piyasası Kanunu’nda ağustos ayında yapılan değişiklikle ayrıca, olağan genel kurul toplantısını üst üste iki hesap dönemi içerisinde yapmayan ve yönetim kurulu üyeleri kısmen veya tamamen Kurulca atanmış olan halka açık ortaklıklarda genel kurulun yetkilerinin Yatırımcı Tazmin Merkezi tarafından kullanılabileceğine ilişkin bir düzenleme de getirildiğini anımsatan Ertaş, bu süre henüz dolmadığı için Kurulun bu aşamada bir karar almasının mümkün olmadığına dikkati çekti.

Diğer Teknoloji Haberleri