SPK 7 Ortaklığın Başvurularını İncelemeye Aldı

Bigpara Haber
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 3`ü hisse senedi, 4`ü de yatırım fonu katılma belgesi olmak üzere toplam 7 ortaklığın ihraç talebi başvurularını incelemeye aldı. Buna göre kurul ihraç edilmek istenen bedelli hisse senetlerinin toplam nominal tutarını 706 milyar lira, iç kaynaklardan karşılanan tutarı 155 trilyon 495 milyar lira, halka açılma tutarı 125 milyar lira olarak açıkladı. Yatırım fonu katılma belgelerinin tutarı ise 5 trilyon 250 milyar lira olarak bildirildi.

Buna göre, Doğusan Boru Sanayii ve Ticaret AŞ, Dünya Süper Veb Ofset AŞ ve Vestel Elektronik Sanayyi ve Ticaret AŞ hisse senedi, Türkiye Garanti Bankası AŞ, Türk Silahlı Kuvvetleri Mensupları çocuklarının Tahsiline Yardım Vakfı, Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler ve Akbank TAŞ katılma belgesi ihracı için Kurul`a başvurdu.

Kurul, Vakıf Risk Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş, Arena Bilgisayar Sanayi ile Alkim Kağıt Sanayi ve Ticaret AŞ`nin toplam 3 trilyon 845 milyar lira bedelli hisse sentlerinin Kurul kaydına alınma taleplerini de kabul etti.Öte yandan, Kurul geçen hafta,Polen Menkul Değerler`in Antalya`da irtibat bürosu açmasına, Meridyen Menkul Değerler AŞ`nin ticaret ünvanının Ataonlıne Menkul Kıymetler AŞ olarak değiştirmesine izin verdi. (DÜNYA)

Diğer Piyasa Haberleri