SPK 10 Ortaklığın Müracaatını İncelemeye Aldı

Bigpara Haber


-Spk, Aralarında Akbank`ın da Bulunduğu 10 Ortaklığın Menkul Kıymet İhraç Talebini İncelemeye Aldı

ANKARA (A.A) - 03.11.2000 - Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), aralarında Akbank`ın da bulunduğu 8`i hisse senedi, 2`si yatırım fonu katılma belgesi ihracı nedeniyle Kurul kaydına alınmak üzere 10 adet ortaklığın müracaatını incelemeye aldı. SPK Haftalık Bülteni`ne göre, söz konusu ortaklıklarca ihraç edilmek istenen bedelli hisse senetlerinin toplam nominal tutarı 18 trilyon 284 milyar lira, iç kaynaklardan karşılanan tutar 10 trilyon 380 milyar lira, halka açılma tutarı 12 trilyon 660 milyar lira düzeyinde bulunuyor. Akbank ve Park Raymond James Yatırım Menkul kıymetler A.Ş`nin yatırım fonu katılma belgesi ihraç talebi tutarı da toplam 3 trilyon 600 milyar lira olarak belirlendi.

Bu hafta içinde hisse senetleri, İMKB`de işlem gören Alternatif Yatırım Ortaklığı A.Ş`nin ortağı tarafından portföyünde bulunan hisse senetlerinin kayda alınması için yaptığı başvuru da Kurul tarafından incelemeye alındı. Kurul kaydına alınması istenen hisse senetlerinin toplam nominal tutarı 70 trilyon 3 milyar lira olarak belirlendi. SPK, Öz Finans Factoring Hizmetleri A.Ş`nin mevcut kayıtlı sermaye tavanını yükseltmek, Doğan Burda Rizzoli Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş`nin kayıtlı sermaye sistemine geçmek amacıyla Kurul`a başvurusunu incelemeye alırken, EGS Factoring ve Forfaiting Hizmetleri A.Ş`nin de menkul kıymet ihraç başvurusunu, talebi üzerine işlemden kaldırdı.

Bu arada, hisse senetleri İMKB`de işlem görmeyen Deniz Klavuzluk A.Ş, SPK Tebliği uyarınca yaptığı açıklamada, Yönetim Kurulu kararı ile Alidaş Alanya Liman İşletmeleri Denizcilik Turizm Ticaret ve Sanayi A.Ş ünvanlı 100 milyar sermayeli Anonim Şirkete 400 hisse karşılığı 10 milyar lira sermaye koymak suretiyle iştirak edilmesine karar verildiğini bildirdi.

Diğer Piyasa Haberleri