S&P, kredi notunu “B”ye yükseltti

Uluslararası kredi derecelendirme (reyting) kuruluşu S&P´den yapılan açıklamada, Türkiye´nin ülke kredi notunun B-´den B´ye çıkarıldığı bildirildi

Bigpara Haber
Uluslararası kredi derecelendirme (reyting) kuruluşu Standard and Poor´s (S&P) Türkiye´nin kredi notunu yükseltti.

S&P´den yapılan açıklamada, Türkiye´nin ülke kredi notunun B-´den B´ye çıkarıldığı bildirildi. Türkiye´nin ülke görünümü ise durağan olarak teyit edildi. Açıklamada not yükseltilmesinin ´´yeni hükümetin, bazı gecikmeler ve aksamalar olmakla birlikte, IMF destekli ekonomik programı uygulamada gösterdiği ilerlemeyi yansıttığı´´ belirtildi.

S&P kredi analisti Ala´a Al-Yusuf, ´´Mali ayarlamalar ve reel faizlerin düşmesine bağlı olarak kamu borç yükünün azalmaya devam ettiğini, bu durumun Türk Lirası´na olan güveni artırdığı gibi, kambiyo kurlarının ve döviz rezervlerinin güçlenmesine yardımcı olduğunu´´ bildirdi.

Azalışa rağmen Türkiye´nin borç yükünün hala yüksek seviyede olduğunu belirtenAl-Yusuf, S&P olarak Türk hükümetinin 2003/04 bütçelerinde faiz dışı fazlası hedeflerini tutturamayacağını düşündüklerini, ancak, programın diğer yönlerinde sağlanan ilerlemelerin piyasalarda olumlu bir izlenim yarattığını vurguladı.

S&P uzmanı, ´´yaklaşan yerel seçimlere rağmen hükümetin mali uyum programından ödün vermemesi halinde Türkiye´nin kredi notunun daha da yükseltilmesi ihtimalinin güçleneceğini´´ kaydetti.

Al-Yusuf, ekonomik programın başarısı için reel faiz hadlerinin düşmesinin büyük önem taşıdığını belirterek, reel faizlerin yakın bir gelecekte düşmeye başlamazsa programın tehlikeye düşebileceğini ifade etti.

Diğer Ekonomi Haberleri