S&P`den Türkiye`ye büyük müjde

Standard & Poor`s`dan büyük müjde akşam saatlerinde geldi!

Bigpara Haber

Büyük müjde akşam saatlerinde geldi! Kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor`s, Türkiye`nin kredi notunu yükseltti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlu Standard & Poor`s, Türkiye`nin kredi notunun ``BB``den ``BB+``ya yükseltmesine gerekçe olarak, Türkiye`nin artan ekonomik direncine ve çözüm sürecinde kaydedilen ilerlemeye dikkat çekti.

S&P`nin Türkiye`nin not artırımına ilişkin açıklamasında, ``Not artırımımız Türkiye`nin halen oldukça büyük olan dış finansman ihtiyacını, iç talepteki azalmanın da etkisiyle ihracat performansını artırarak yavaş ve sürdürülebilir şekilde azaltmasını yansıtmaktadır`` ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, 2012 yılında Türkiye`nin cari açığının azalarak gayri safi yurtiçi hasılanın (GSYH) yüzde 6 oranına kadar çekildiği hatırlatılarak, ekonomik büyümenin S&P tarafından daha ``sürdürülebilir`` olarak görülen bir seviyeye çıkarıldığına işaret edildi.

Döviz borçlanmasını sınırlayan politikaların, kredi genişlemesine dair alınan önlemlerin ve dalgalı kur rejiminin faydalarının, Türkiye`nin dışsal dengelemesini sağladığı dile getirilen açıklamada, ``Bu faktörler 2013-2014 yıllarında dış likidite görünümünün kötüleşmesi halinde Türkiye`nin adaptasyonununa yardımcı olacaktır`` görüşüne yer verildi.

Not artırımına bir diğer gerekçe olarak, ``Kürt meselesinin çözülmesi için kaydedilen ilerlemeye`` dikkat çekilen açıklamada, ``Bunun, daha önce gösterilen çabalardan daha uzun süreli olmasını bekliyoruz. Eğer öyle olursa, güvenlik sebepli harcamalar azalacak ve sınır ticareti artacaktır`` ifadeleri kullanıldı.

BİR AYDA ÜÇ ÖNEMLİ GELİŞME

Son bir ay içerisinde çok önemli gelişmeler yaşandı. PKK sınır dışına çekilme kararı aldı, İsrail Türkiye`den özür diledi, ardından kredi derecelendirme şirketi Türkiye`nin notunu artırdı.

Diğer Genel Haberleri