S&P`den not yağmuru

Kredi derecelendirme kuruluşu S&P, bazı ülkelerin kredi notlarını ve görünümlerini değiştirdi

Bigpara Haber

Kredi derecelendirme kuruluşu S&P, bazı ülkelerin kredi notlarını ve görünümlerini değiştirdi.


S&P, Bulgaristan`ın uzun ve kısa vadeli kredi notlarını BBB/A-2 olarak teyit ederken görünümü ise `durağan`dan `negatif`e indirdi.

S&P, negatif görünümün kredi notunun gelecek 2 yıl içinde indirilmesi olasılığının en az üçte bir olmasını yansıttığını vurguladı. S&P, politik ortamın kötüleşmesinin ve zayıf büyüme görünümünün not indirimine yol açabileceğini vurguladı.

İTALYA`NIN NOTU TEYİT EDİLDİ

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, İtalya`nın kredi notlarını BBB/A-2 olarak teyit etti.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

S&P, notların teyit edilmesinin, kırılgan bir toparlanmaya karşın İtalya`nın varlıklı ve çeşitlendirilmiş bir ekonomiye sahip olmaya devam etmesini yansıttığını vurguladı.

S&P, görünümün negatif olmaya devam ettiğini belirtti. S&P, İtalya ekonomisinde nominal GSYH büyüme oranının 2014 yılında yüzde 1`in çok az üzerinde olacağını öngörürken, büyümenin 2016 ve 2016`da yüzde 2`nin altında kalacağını tahmin ediyor.

S&P, İtalya`nın büyümeyi artırıcı yapısal reformlarda ilerleme göstermesi halinde görünümü `durağan`a yükseltebileceğini vurgularken, büyümenin onarılmasını sağlayacak politikalar uygulanmaması halinde not indirilebileceğini ifade etti.

LETONYA`NIN NOTU TEYİT EDİLDİ

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Letonya`nın kredi notlarını BBB+/A+2 olarak teyit ederken, görünümü ise `durağan`dan `pozitif`e yükseltti.

S&P, Letonya ekonomisinin yıllık yüzde 4-5 büyümeye devam etmesini ve cari işlemler açığında artışın ılımlı seviyede kalmasını beklediğini bildirdi.

S&P, görünümün yukarı yönlü revize edilmesinin kredi notunun gelecek 24 ay içinde artırılması olasılığının üçte birden fazla olmasını yansıttığını vurguladı.

RUSYA`NIN NOTUNA TEYİT

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Rusya`nın yabancı para cinsinden kredi notlarını BBB/A-2, yerel para cinsinden uçun va kısa vadeli kredi notlarını BBB+/A-2 olarak teyit etti. Görünüm `durağan` olarak belirlendi.

S&P, notların teyit edilmesinin Rusya`nın net varlık pozisyonunu yansıttığını, ayrıca net dış varlık pozisyonunun notlara destek vermeye devam ettiğini vurguladı.

Diğer Genel Haberleri