Son yılların en şiddetli kar yağışı kapıda

Türkiye yeni yıla girmeye hazırlanırken Meteoroloji'den gelen kar yağışı uyarıları da doruğa ulaştı. Son yılların en şiddetli kar yağışını taşıyan soğuk hava dalgası, bu akşamdan itibaren Karadeniz üzerinden yurda giriş yapacak. İstanbullular, 2016'ya kar yağışı ve aşırı soğukla girecek. Kar kalınlığı şehir merkezinde 10 cm'yi, Beylikdüzü, Çatalca, Elmalı gibi yerlerde ise 30 cm'yi aşacak.

Bigpara Haber

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkilileri Hürriyet'e yaptıkları değerlendirmede, kuvvetli yağışın özellikle Marmara'nın Doğusu ve Batı Karadeniz'de etkili olduğunu vurguladılar. İstanbul'da hava sıcaklıklarının 10 ila 15 derece azalacağına dikkat çeken uzmanlar, zaman zaman 10 dereceye çıkan sıcaklığın perşembe günü öğle saatlerinde sıfır dereceye düşeceğini, yeni yıla girerken -2, -3, sabaha karşı ise -4 ila -5 olacağını belirttiler.

Hürriyet'ten Aysel Alp'in haberine göre; yetkililer, söz konusu sıcaklıkların İstanbul'un kırsal ve yüksek kesimlerinde gece sıcaklıklarının -7, -8 dereceye ineceğini tahmin ettiler.

Haberin Devamı

KAR KALINLIĞI 30 CM'Yİ GEÇEBİLİR

Uzmanlar, yarın öğle saatlerinde İstanbul'da karla karışık yağmur başlayacağını ardından bu yağışın kara dönüşeceğini belirterek, kar yağışının 31 Aralık Perşembe ve 1 Ocak Cuma akşamına kadar süreceğini söylediler. Şehir merkezinde kar kalınlığının 10 cm'ye ulaşırken, Beylikdüzü, Çatalca, Terkos, Elmalı gibi yerlerde ise 30 cm'yi aşacağı tahmininde bulundular.

Cuma akşamı kar yağışının kesilmesiyle birlikte sıcaklıkların daha da düşeceğini ifade eden uzmanlar; Türkiye'yi etkesi altına alan yağışlı ve soğuk hava sisteminin cumartesi günü yurdu terk etmesini beklediklerini belirttiler.

Diğer Genel Haberleri