SOLARKENT: Hem dayanıklı hem de tasarruflu proje

Bigpara Haber

Solarkent’in yapımcı firması Aydınlı İnşaat’ın Genel Müdür Yardımcısı Alpay Çepni, projede deprem yönetmeliklerinin de üstüne çıkıp 1.2 milyon dolarlık ekstra maliyet yaparak bin ton fazla demir kullandıklarını söyledi.

Türkiye’nin geri dönüşümlü ilk ve tek konut projesi olarak nitelendirilerek Haramideri civarlarında yaşama geçirilen Solarkent, deprem yönetmeliklerine uyumlu çalışmasıyla da dikkat çeken bir proje.

Solarkent’in yapımcı firması Aydınlı İnşaat’ın Genel Müdür Yardımcısı Alpay Çepni, 17 Mart Deprem Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, projede deprem yönetmeliklerinin de üstüne çıkıp 1.2 milyon dolarlık ekstra maliyet yaparak bin ton fazla demir kullandıklarının altını çizdi. Çepni, şöyle konuştu: “Solarkent, fore kazık, radyejeneral temel ve tünel kalıp sistemleri ile inşa ediliyor.

Aslında bu bölgede, fore kazık sistemi olmadan da inşaat yapabilirdik. Ancak Aydınlı İnşaat olarak güvenliğe maksimum düzeyde önem verdiğimiz ve konut sahiplerinin evlerinde huzur ve güven duygusuyla yaşamalarını arzu ettiğimiz için 1.000 ton demir, 8 bin m3 C25 beton, yani yaklaşık 1,2 milyon dolar ekstra maliyet gerektiren bu sistemi uygulamaya karar verdik.”

866 adet konuttan oluşuyor

Aydınlı Grup’un inşaat sektöründeki ilk projesi Solarkent, İstanbul Esenyurt’ta 28.000 metrekarelik alanda 30 katlı 4 blokta, 10 farklı daire seçeneği sunan 866 adet konuttan oluşuyor. Tasarruf ve kazanç konseptiyle tasarlanan ve Türkiye’nin geri dönüşümlü ilk ve tek konut projesi olma özelliğine sahip Solarkent, doğaya saygı gösterirken bunu kazanca dönüştürecek. Otopark çatısı solar panellerle kaplanan Solarkent, güneşten elektrik üretecek, ürettiği elektriği kazanca dönüştürecek. Sağlanan kazanç, site aidatlarında tasarruf olarak site sakinlerine geri dönecek.

Diğer Konut Haberleri