Soğutucu Pazarında Dev İşbirliği

Bigpara Haber
Türkiye`de ticari tip soğutucu üreten kuruluşlardan biri olan SFA/Coldmasters, Avusturya`nın aynı sektörde faaliyet gösteren AHT firması ile bir anlaşma imzaladı. İmzalanan anlaşma ile firma, ürün yelpazesini genişletme, uluslararası müşterilerine daha iyi hizmet verme, maliyet avantajları sağlama ve global bir marka olma yolunda önemli atılımlar gerçekleştirmeyi hedefliyor.
Yıllık üretim kapesitesi 100 bin birim olan ve 2001 yılı içerisinde üretim kapasitesini 150 bin birime çıkarmayı hedefleyen SFA, özellikle meşrubat ve bira alanında faaliyet gösteriyor. Ürün gamı içinde derin dondurucular, dondurma dolapları, dikey ve yatay şişe soğutucularının yer aldığı firma, Pepsi Cola, Efes Pilsen, Tuborg, Danone - Sa, Scheweppes, Red Bull ve Virgin Cola gibi firmalara hizmet veriyor.


2002`DE HALKA AÇILACAK;

Bu yıl sonunda 26 milyon dolarlık bir ciro hedefleyen SFA, dondurma ve dondurulmuş gıda sektörüne girmek amacıyla AHT ile bir ön işbirliği anlaşması yaparak bu sektörlerde satış ve pazarlama faaliyetlerine başladı. 80 milyon dolarlık bir ciroya sahip olan AHT, özellikle Almanya, İsviçre, Avusturya gibi sektörün önemli merkezlerinde faaliyet gösteriyor. AHT, son yıllarda izlediği globelleşme politikası doğrultusunda SFA ile öncelikle pazarlama konusunda işbirliğine giderek, SFA`nın ürettiği soğutucuları birçok ülkede pazarladı.
2002 yılı içerisinde halka açılmayı hedefleyen SFA/Coldmasters, AHT ile yaptığı anlaşma sonucunda 2001 yıllık cirosunu 35 milyon dolara ulaştırmayı hedeflerken, 2002`de bu rakamın 50 milyon dolara ulaşması bekleniyor. (FİNANSAL FORUM)

Diğer Girişim Haberleri