Soğukkanlı Olun

Bigpara Haber
Piyasalarda geçen haftadan bu yana görülen dalgalanmaların geçici olduğunu belirten İMKB Başkanı Osman Birsen, yatırımcıları soğuk kanlı davranmaya davet etti.


Piyasalarda geçen haftadan bu yana görülen sert iniş çıkışların her zaman görülebilecek geçici bir dalgalanma olduğunu belirten İMKB Başkanı Osman Birsen, bunun bir panik havası olduğunu düşünmediğini söyledi. Yatırımcıların, yatırımlarına güvenmeleri gerektiğini belirten Birsen, borsada dalgalanmaların her zaman görülebilecek, geçmişte de yaşanmış olaylardan olduğunu kaydetti. Yatırımcıları soğuk kanlı davranmaya çağıran Birsen, borsada bir panik havası olduğu kanısını taşımadığını belirtti. Birsen, işlem hacimlerine bakıldığında önemli oranlarda düşüşlerin olduğu günlerde piyasalarda daralmaların gözlendiğini belirterek, Bunun anlamı hisse senetlerini satma konusunda yatırımcıların istekli olmamasıdır diye konuştu. Birsen, bu koşulların geçici olduğunu belirtti.


PROGRAMA GÜVEN SARSILMALI;

Birsen, yeni yıldan beklentileri konusunda, Yeni yıldan beklentim iyi. Ekonomik istikrar programı devam ediyor. Dünya Bankası`nın desteği geçmiş programa göre bu programda daha etkin olduğunu gösteren açıklamalar yapılıyor. Bunları Dünya Bankası`ndan gelecek önemli miktarlarda kredi ile destekleneceği ifade edildi. Geçmişe göre daha avantajlı olduğumuzu bilmemiz lazım dedi. Faizlerde görülen yükselişle ilgili olarak Birsen, son günlere kadar düşen faizlerin yükselişe geçtiğini ancak kısa bir süre sonra eski çizgisine yeniden kavuşmasını beklediklerini kaydetti. Birsen, Merkez Bankası`yla Hazine`nin bunu gerçekleştirmek için belli önlemler için anlaştıklarını bildirdi. Programa olan güvenin sarsıldığını düşünmediğini belirten Birsen, programın sonucunda alınacak başarılardan borsanın da olumlu yönde etkileneceğini kaydetti. Osman Birsen, 2000 yılının tüm dünya borsaları için iyi geçmediğini de sözlerine ekledi. (FİNANSAL FORUM)

Diğer Ekonomi Haberleri