SM, Sigortacılığı İnternete Taşıdı

Bigpara Haber
Merkezi İzmir`de bulunan Soylu Grubu`nun sigorta kuruluşu SM Sigorta Limited Şirketi, dünyanın en büyük 19`uncu, ABD`nin ise 12`inci şirketi olan American International Group (AIG) Sigorta A.Ş. ile işbirliği yaparak, online sigorta poliçesi satışı ve danışmanlık hizmeti veren bir web sitesi kurdu. AIG Sigorta`nın İzmir`de 5 acentasından biri olan SM Sigorta Limited Şirketi, AIG Sigorta`nın ürünlerini internetten üzerinden satılan ilk ve tek site olan www.sanal-sigorta.com adlı siteyi tüketicilerin hizmetine açtı.


SM Sigorta`nın başlangıçta grubun sigorta işlerini yapmak üzere kurulduğunu anlatan SM Sigorta Aracılık Hizmetleri Limited Şirketi Genel Müdürü Murat Ahmetoğlu, AIG Sigorta`nın acenteliğini aldıktan sonra bu sektörde büyümeye karar verdiklerini ve atılıma geçtiklerini ifade etti. İnternette açtıkları siteyi ziyaret edenlerin eğitim sigortası, vize ve seyahat sigortası ile ferdi kaza sigortası poliçelerini online olarak kendilerinin düzenleyip satın alabileceklerini vurgulayan Ahmetoğlu, kasko, konut ve işyeri paket sigortaları hakkında formları dolduranlara ise 24 saat içerisinde fiyat tekliflerinin elektronik posta yoluyla gönderileceğini ifade etti.


Siteyi ziyaret eden kişilerin sigortacılıkla ilgili olarak merak ettikleri tüm sorulara da cevap verildiğini vurgulayan Ahmetoğlu, ayrıca siteyi ziyaret edip anket formu dolduranlara ise 500 milyon liralık ferdi kaza sigortası poliçesi hediye edildiğini anlattı. Kasım ayı ortasında deprem sigortası poliçelerininde internet üzerinden satışına başlayacaklarını belirten Ahmetoğlu, internet üzerinden yapılan başvurulara 3 gün içinde poliçelerinin ulaştırıldığını kaydetti. Sigortacılık sektöründe büyümeyi hedeflediklerini ifade eden Ahmetoğlu, İşe çok iyi bir kadro ile başladık. 2001 yılı içinde pazarlama ağımızı ve kadromuzu daha da genişletmeyi planlıyoruz. Özellikle eğitim giderleri sigortasının Ege Bölgesi`nde aktif pazarlamasını da yapmayı düşünüyoruz dedi. (DÜNYA)

Diğer Ekonomi Haberleri