Skandala, skandal savunma

Bigpara Haber
TBMM İzmit Su Projesi Araştırma Komisyonu Başkanı AKP`li Muzaffer Baştopçu, yolsuzluğunu araştırdıkları kurumun müteahhitleri tarafından ağırlanmalarını, ‘‘İSKİ bize bunun yasal olduğunu bildirdi’’ diyerek savundu.

Baştopçu, TBMM`de dün düzenlediği basın toplantısında, İSKİ`deki incelemelerini iki ay önce yaptıklarını, ancak müteahhitlerin karşıladığı ödemeye ilişkin haberin komisyonun karar aldığı gün yazıldığını söyledi. Baştopçu, bu durumu, ‘‘İlginç ve düşündürücü tesadüf’’ olarak nitelendirdi.

Baştopçu, geziyi, tasarruf amacıyla TBMM`ye ait ‘‘Emektar 302 Mercedes otobüsü’’ ile gerçekleştirdiklerini söyledi. İstanbul`da İSKİ, Kocaeli`nde de İSAŞ tarafından misafir edildiklerini, gezi öncesinde böyle olacağını da herkesin bildiğini öne süren Baştopçu, ‘‘Bizi misafir edenlere, yediğimiz içtiğimizin parasını nasıl ödeyeceğimizi sormak aklımıza bile gelmedi’’ dedi. Baştopçu, masrafların müteahhitler tarafınan karşlandığını ise Hürriyet`in haberinden öğrendiklerini bildirdi. CHP`li İsmail Özay`ın toplantı öncesi ‘‘Önceden kurguladığı’’ talihsiz bir konuşma yaptığını belirten Baştopçu, CHP`li Kemal Kılıçdaroğlu`nun da komisyon toplantısını, ‘‘Yersiz değerlendirmeler’’ yaptıktan sonra ‘‘Yakışıksız’’ bir şekilde terk ettiğini söyledi.

Baştopçu, ‘‘İncelediğiniz kurumun misafiri olmanız doğru mu? Sizin masraflarınızı müteahhitlerin ödemesi sizi hiç rahatsız etmedi mi’’ sorularını yanıtsız bıraktı. İstanbul`da neden Meclis`a ait misafirhanede kalmadıkları sorulduğunda ise Baştopçu, ‘‘Biz öyle düşünmedik. Önceden kurumlarla konuştuk ve onların misafiri olma konusunda mutabakata vardık’’ dedi.

Bir gazetecinin, ‘‘Müteahhitlerin ödediğini parayı geri vermeyi düşünüyor musunuz’’ sorusu karşısıda ise Baştopçu, ‘‘Arkadaşlarımla o konuyu değerlendirmedim’’ demekle yetindi. Ödemeyi müteahhitlerin yaptığını öğrenince kendisinin de tepki gösterdiğini anlatan Baştopçu, ‘‘Derhal İSKİ`yi aradım. Bana yapılan ödemenin yasal olduğunu, kurum olarak bunu yapmaya hakları bulunduğunu söylediler’’ dedi. Baştopçu, iki CHP`li üye ile birlikte, CHP Grup Başkanvekili Mustafa Özyürek`in de komisyona ilişkin sözlerine tepki gösterdi. Baştopçu, bu kişilerin, kendisinden ve komisyon üyelerinden özür dilemelerini istedi.

Baştopçu, geziyle ilgili olarak kendisinin yanısıar AKP`li Nusret Bayraktar ve CHP`li İsmail Özay`ın, toplam 38 milyon lira harcırah aldığını da açıkladı.


Diğer Genel Haberleri