Sismik-2 Gemisinde Sona Doğru

Bigpara Haber

-Devlet Bakanı Gaydalı, 25 Milyon Dolarlık Krediyle Tedarik Edilecek Tam Donanımlı Yeni Sismik Gemisi İhalesinin, İlan Aşamasına Geldiğini Söyledi -Gaydalı: Mayıs Ayına Kadar İhaleyi Sonuçlandırmak Mecburiyetimiz Var -Eski Geminin İse Müze Olarak Kullanılması Düşünülüyor

ANKARA (A.A)- 09.11.2000 - Devlet Bakanı Edip Safter Gaydalı, MTA Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen tam donanımlı Sismik-2 gemisi tedarikine yönelik uluslararası ihaleye ilişkin, şartname çalışmalarının tamamlanma aşamasında olduğunu söyledi. Gaydalı, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye`nin ihtiyacı bulunan sismik gemi alımına yönelik ihalenin, yakın tarihte ilan edileceğini belirtti. DPT ve Hazine Müsteşarlığının alım onayı verdiği 25 milyon dolar tutarındaki yeni gemi için, gerekli finansmanın tamamının dış kredilerden karşılanacağını belirten Bakan Gaydalı, en uygun krediyi veren firma grubunun tercih edileceğini vurguladı. Gaydalı bu arada, projeyle denize kıyısı bulunan çok sayıda firmanın ilginlendiğini ifade etti.

Hazine Müsteşarlığı`nın garanti süresinin sona ereceği Mayıs ayına kadar, ihaleyle ilgili tüm işlemlerin tamamlanacağını anlatan Bakan, tedarik edilecek yeni gemi projesinin kısa sürede sonuçlandırılacağını belirtti. Öte yandan yeni geminin hizmete alınmasından sonra, ekonomik ömrünü yitiren eski Sismik-1 gemisinin de müze olarak hizmet vermesi planlanıyor. MTA Genel Müdürlüğü`nün programında yer alan, önümüzdeki 2 yıl içinde hizmete alınması planlanan yeni gemi, başta Marmara denizi olmak üzere tüm diğer denizlerimizde sismik araştırma faalmiyetlerini daha etkili olarak gerçekleştirecek. Yeni gemi, deprem sonrasında deniz tabanındaki yer haraketleri, fay kırılmaları ile diğer fiziksel oluşumları daha sağlıklı olarak tespit edecek.

Diğer Piyasa Haberleri