Sırket Haberlerı Alrsa Alark Alarko Sanayi Ve Ticaret A.s. Ile Ilgili Olarak Alarko Holding A.s.`nden 20.04.1998 Tarihinde Gelen

Bigpara Haber
: Sermaye Piyasasi Kurulu’nun Seri: VIII No:20 sayili Tebligi uyarinca yapilan aciklamadir.Grubumuz sirketlerinden Alarko Sanayi ve Ticaret A.S. .`nin sahip oldugumuz hisselerinin %50`sine tekabul eden %42. 029`unun Carrier HVACR Investments B.V.`ye satisi konusunda anlasma temin edilmis olup, hisse alim anlasmasi ve hissedarlik anlasmasi 20.04.1998 gunu saat 9:30`da imzalanacaktir. Anlasmanin belli basli noktalari soyledir:
1) Alarko Sanayi ve Tic. A.S.`nin hisseleri uc gruba ayrilmakta olup, A grubu Alarko Holding A.S.`ye, B grubu halka ait hisselere, C grup hisseler ise Carrier`e ait olacaktir.
2) Yonetim kurulu 6 kisiden tesekkul edecek olup, uc uye A grubu temsil eden hissedarlarin gosterecegi adaylar arasindan, uc uye C grubu temsil eden hissedarlarin gosterecegi adaylar arasindan secilecektir. Yonetim Kurulu Baskani A grubu hisseleri temsil eden Yonetim Kurulu uyeleri arasindan, Baskan Yardimcisi ise C grubu hisseleri temsil eden Yonetim Kurulu uyeleri arasindan secilecektir.
3) Sirket murakiplari iki kisi olacak ve biri A, biri C grubu hissedarlarin gosterecegi adaylar arasindan secilecektir.
4) Hisselerinin % 50`sinin (Alarko Holding`in sahip oldugu) satis bedeli 40.347.824 ABD Dolaridir. Bu satista Dudullu`daki Alpom fabrikasi ve Gebze Organize Sanayi Bolgesindeki 60 donum arsa haric diger gayrimenkuller ve istirakler uzerinde Carrier hak sahibi olmayacaktir.
5) Hisse teslim ve satis bedelinin tahsili 30.06.1998 tarihinde asagidaki islemlerin gerceklesmesi sartiyla tahsil edilecektir.
a) Alarko Sanayi ve Ticaret A.S.`nin Ana Sozlesmesinde, Hissedarlar Sozlesmesinde ongorulen gerekli degisiklikler yapilacaktir. Bunu gerceklestirmek icin;
aa. Sermaye Piyasasi Kurulundan,
bb. Sanayi ve Ticaret Bakanligindan,
cc. Rekabet Kurulundan, gerekli izinler alinarak Sirket genel kurulundan gecirilecektir.
b) 31.03.1998 Mali Tablolari 31.12.1997 mali tablolariyla mukayese edildiginde sirketin net assetlerinde onemli bir azalma olmamasi ve net nakit/net borc arasinda esasli bozulma olmamasi esastir.
6) Sirketin unvani Alarko Carrier Sanayi ve Ticaret A.S. olarak degistirilecektir.
7) Ilk bes yil Genel Mudur ve Finansman Muduru Alarko Holding A.S. tarafindan onerilip atanacaktir. Entegrasyon Muduru ve Finansman Mudur Yardimcisi Carrier tarafindan onerilip atanacaktir. Ilk bes yildan sonra mustereken onerilecek aday (lar) arasindan atanacaktir.
8) Genel Kurul toplanti ve karar yeter sayisi tum hisselerin % 64 `unun katilimi ve musbet oyunu gerektirmektedir.
9) Yonetim Kurulu toplanti ve karar yeter sayisi 4`tur."(IMKB BULTEN)

Diğer Genel Haberleri