Sıra Sümerbank`a geldi

Bigpara Haber
Egebank dosyasını İstanbul DGM`ye gönderen Şişli Cumhuriyet Savcıları Ceylan ve Günaydın, dün de yönetimi Fon`a devredilen bankalardan Sümerbank dosyasını ele aldı.


Yönetimi, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu`na (TMSF) devredilen bankalardan Egebank`la ilgili dosyadaki incelemeleri tamamlayan Şişli Cumhuriyet Savcıları Mecit Ceylan ve Altan Günaydın, şimdi de Sümerbank dosyasına el attı.


MURAT DEMİREL`İ DGM`LİK YAPMIŞLARDI;

Egebank`la ilgili dosya üzerindeki incelemeleri tamamlayan Şişli Cumhuriyet Savcıları Altan Günaydın ve Mecit Ceylan, bazı kredi işlemleriyle Bankekspres`in 8 trilyon 314 milyar lira dolandırılması ve Hermak A.Ş. adına çıkartılan 8 milyon dolarlık kredinin zimmete geçirilmesiyle ilgili Egebank`ın eski Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Murat Demirel ve bir kısım sanıklar yönünden 2 ayrı fezleke hazırlayarak İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi`nde dava açılmasını sağladılar.
Egebank`taki off - shore hesaplardaki 86 milyon doların zimmete geçirilmesiyle ilgili dosyayı ise dün İstanbul DGM`ye göndererek Teşekkül halinde zimmet`` suçundan yürütülen soruşturmayla birleştirilmesini sağlayan Ceylan ve Günaydın, dün de yönetimi yine TMSF`ye devredilen Sümerbank dosyasını ele aldılar. Savcıların, daha önce başlatılan soruşturma kapsamında Sümerbank`tan usulsüz kredi verilmesiyle ilgili dosya üzerindeki çalışmaları sırasında, Şişli Adliyesi`nin bir günlük aradan sonra yeniden hareketlenmesi bekleniyor.


GARİPOĞLU`NUN YURTDIŞI YASAĞI VAR;

Ankara 7. Asliye Ticaret Mahkemesi, TMSF avukatı Dilek Tubay`ın başvurusu üzerine 25 Ocak 2000 tarihinde Sümerbank`ın ortakları Kasım Garipoğlu, Hayyam Garipoğlu, Nizam Garipoğlu ve Handan Güleç hakkında yurtdışına çıkış yasağı vermişti. Ankara 4. Asliye Ticaret Mahkemesi de, yine TMSF avukatı Dilek Tubay`ın başvurusu üzerine, söz konusu banka yöneticilerinin taşınır ve taşınmaz mallarına ihtiyati tedbir koymuştu. (FİNANSAL FORUM)


Diğer Ekonomi Haberleri