Sıra imar affında

Bigpara Haber
KAYNAK YARATIYORUZ Türkiye İhracatçılar Meclisi`nin Genel Kurulu`na katılan Erdoğan, Hazine arazilerinin satışını kolaylaştıran yasa ile orman vasfını kaybetmiş yerlerle ilgili Anayasa değişikliğinin kaynak yaratmada önemli kararlar olduğunu belirterek, kaçak yapıları yasal hale getirecek olan İmar Affı Yasası ile ilgili yasa hazırlıklarının da sürdüğünü haber verdi.

İHRACATÇIYA FIRÇA Erdoğan, ihracatçılara da dalgalı kur fırçası çekti. Erdoğan, Kurla ilgili insaflı olmak gerek. Varsa bir çözümünüz hükümete getirin. Biz yapılması gereken neyse onu yaptık. Bu gidiş 1 - 2 ay sürebilir. Sonra istenen noktaya gelinecektir. Ama elinde sihirli değnek olan varsa, ne olur gelsin düzeltsin dedi.

İhracatta hedef büyüdü
Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, dün itibariyle 22 milyar dolarlık ihracat rakamının geçildiğini belirterek, yıl sonunda 40 milyar doların aşılabileceğini söyledi. Tüzmen, ``50 milyar dolarlık ihracatı inşallah göreceğiz, daha sonra da 100 milyar doları göreceğiz diye konuştu.

TİM Başkanlığı`na yeniden seçilen Oğuz Satıcı ise, Genel Kurul`daki konuşmasında, ihracatın yüzde 60`ına yakın bölümünün emek yoğun, kalanını ise emek ve teknoloji ortaklığından oluştuğuna dikkat çekerek, Ortada matematik bir imkansızlık var. Evet, bu durumda bize bir başka matematik gerekiyor dedi.



Diğer Genel Haberleri