Sınırsız alışverişte son dört gün

Bigpara Haber
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, yılların getirdiği mali problemlerin değerlendirilerek çözüme kavuşturulmasına yönelik çalışmaların ön adımının 1 Ağustos tarihinde atılacağını açıkladı. Unakıtan, 5 milyar liradan yukarı ödemelerin bankalar vasıtasıyla yapılmasına yönelik mecburiyetin 1 Ağustos cuma günü başlayacağını bildirdi.

Bu uygulama ile hem kayıtdışı ekonominin önüne geçileceğine, hem de finans kesiminin daha da güçlendirileceğine dikkati çeken Maliye Bakanı, ``Yapılan işlemlerden dolayı bankaların mali yapısını da güçlendireceğiz. Diğer taraftan bonolardan Damga Vergisi`ni kaldırdık ve sektördeki vergileri yeniden yapılandıracağız. Kredilerdeki maliyetleri düşüreceğiz`` diye konuştu.

Serbest bölgeler şimdilik beklemede
Serbest bölgelerin vergilendirilmesine yönelik kesin alınmış bir kararın olmadığını belirten Unakıtan, bakanlık veya hükümet olarak serbest bölgeleri yeniden vergilendirmeyi düşünmediklerini açıkladı. Buna karşın, serbest bölgelerle ilgili düzenlemelere ihtiyaç olur diye çalışmaların da hazır olduğunun altını çizdi.

Barışa haciz geldi!
Neşe KARANFİL
Gelirler Genel Müdür Vekili Osman Arıoğlu, Vergi Barışı Yasası kapsamında taksitlerini yatırmayanlara temmuz ayı itibariyle haciz işlemlerini başlattıklarını belirtti. Arıoğlu, şimdiye kadar taksitlerini aksatanları önce telefonla uyardıklarını, buna rağmen ödeme yapmayanları hacze gittiklerini söyledi.


Diğer Genel Haberleri