`Sınır ötesi operasyon gündemde yok`

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçime 10 gün kala sınır ötesi operasyonun gündemlerinde olmadığını söyledi

Bigpara Haber

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçime 10 gün kala sınır ötesi operasyonun gündemlerinde olmadığını söyledi. Erdoğan, ``10 günlük seçim arefesinde bütün milletvekilleri, liderler arazide... Böyle bir muaccel durum yoksa şu andaki sağlıklı süreci gölgelemeye gerek yok`` dedi.

CNNTURK

Fox TV`de gündeme ilişkin soruları cevaplayan Başbakan Erdoğan, Kuzey Irak`a operasyon konusuyla ilgili olarak, Bu tür şeylerin kararını almaktır aslolan. Karar verildikten sonra bu tür matematik hesaplara girilmez. Şüphesiz ki bu işin bedeli vardır. Bedel ne uğrunadır? Arzu edilen başarıyı, zaferi sağlama uğrunadır dedi.
 
Şu anda hem diplomasi, hem de güvenlik alanında gerekli tedbirlerin alındığını ve hassasiyet gösterildiğini ifade eden Erdoğan, Bu adımın atılması gerektiği anda da atılır. Şu anda böyle bir şey yapılır mı yapılmaz mı ayrı bir konudur. Ama, gerekli olduğu anda bu adım atılır diye konuştu.
 
Bütün milletvekilleri, liderler arazide
 
Erdoğan, Yetkilendirme belgesi Meclis`e gelir mi? sorusuna da Gerekli olduğu takdirde yapılır. Şu anda seçime 10 günümüz kaldı. 10 günlük seçim arefesinde bütün milletvekilleri, liderler arazide. Bütün bunlara rağmen eğer böyle bir şey olması gerekiyorsa bunlar yapılır. Böyle bir şey gerekmiyorsa, böyle bir muaccel durum yoksa kalkıp şu anki sağlıklı süreci gölgelemeye de gerek yoktur karşılığını verdi.
 
Bölgenin sosyo-ekonomik durumunun iyileştirilmesinin de büyük önem taşıdığını belirten Erdoğan, Ne gerekiyorsa, ne ihtiyaç varsa bunları karşılamak bizim asli görevimizdir. Çünkü biz terörle mücadelede başarılı olmaya mecburuz dedi.
 
Cumhurbaşkanlığı seçimi
 
Erdoğan, cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili olarak, Demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan bir siyasi partinin lideri, `ben parlamento içinden istemiyorum` derken 550 milletvekiline saygısızlık yapıyor demektir dedi.
 
Başbakan Erdoğan, CHP adayını gösterir, bizler adaylarımızı gösteririz. Başkaları adaylarını gösterir. Yapalım yarışımızı. Milletimiz kimi istiyorsa onu cumhurbaşkanı yapalım, başımız, gözümüz üstünde yeri var diye konuştu.
 
PETKİM özelleştirmesi
 
Başbakan Erdoğan, PETKİM ihalesinin Türkiye`nin nasıl bir fırsatlar ülkesi, nasıl bir cazibe merkezi olduğunu göstermesi bakımından önem taşıdığını kaydetti.
 
PETKİM`in özelleştirilmesine ilişkin kararın 1987 yılında alındığını ve bugüne kadar çeşitli vesilelerle ertelendiğini belirterek Burayı alan Şekerbank`ın ciddi bir kısmını alan Kazak Türk`ü Turan Alem Bank`ın sahibidir. Şu anda, burada yapılan spekülasyonlarla Türkiye`nin dünyaya bu noktada açılması bir tarafa, PETKİM bugün yakaladığı bu performansı yarın yakalayamayabilir. Niye? Çünkü Ceyhan`da petro kimya tesisleri kuruluyor, Samsun`da kuruluyor, Bunlar kurulduğunda aynı performans ortaya konulabilir mi? dedi.

Diğer Genel Haberleri