Şimşek, 1 milyar dolarlık turu erteledi

Türkiye`ye, en az 1 milyar avroluk yatırım çekmek için Japonya`ya çıkarma yapmayı planlayan Mehmet Şimşek, son gün gezisini erteledi

Bigpara Haber

Türkiye`ye, en az 1 milyar avroluk yatırım çekmek için Japonya`ya çıkarma yapmayı planlayan Mehmet Şimşek, son gün gezisini erteledi



AA

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, daha önce bugün gerçekleştireceği açıklanan Japonya programını erteledi. Devlet Bakanı Mehmet Şimşek başkanlığındaki Türk Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı, geniş bir heyetle bugün Japonya`ya gidecekti.

Heyet bir hafta boyunca Japonya`da yoğun bir tanıtım faaliyetinde bulunmayı planlıyordu. Japonya, bu yıl, Birleşik Arap Emirlikleri`nden Dubai Emirliği`ni ve Türkiye`yi, en çok yatırım yapılacak yerler arasında belirlemişti. Heyet, Türkiye`ye en az 1 milyar avroluk yatırım çekmek için Japonya`da seminerler ve basın toplantılarının yanı sıra görüşmelerde de bulunacaktı.

Bahane Meclis gündemi

Şimşek`in Japon yatırımcıları bilgilendirmek amacıyla planladığı ziyaret, yoğun Meclis gündemi nedeniyle ileri bir tarihte yapılacak. Şimşek`in Türkiye`ye yatırım çekmek için planladığı Japonya seyahatini daha sonra geniş bir katılımla gerçekleştireceği ifade ediliyor. Bu arada, Şimşek`in, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın bu hafta gerçekleştireceği Almanya programına katılacağı öğrenildi.

Şimşek başkanlığındaki heyetin ileriki bir tarihte Japonya`ya yapacağı gezide, başta Tokyo olmak üzere, Japonya`nın birçok şehrinde toplantılar düzenlenecek. Şimşek liderliğindeki Türk heyeti, Japon işadamlarını Türkiye`de yatırım yapmaya davet edecek.

Diğer Genel Haberleri