Silikon Vadisi Dubai`ye Taşınıyor

Bigpara Haber
*Dünyanın en zengin kentleri arasında ilk sıralarda yer alan Dubai`de, gelecekte petrol kaynaklarının tükenebileceği hesaplanarak dünyanın ilk elektronik ticaret ve medya serbest bölgesinin temelleri atıldı.

Dubai`de serbest bölge statüsünde kurulan internet şehri, bilişim sektörüne yatırım yapmak isteyen girişimcilerin gözdesi haline geldi.

Dünyanın en zengin kentleri arasında ilk sıralarda yer alan Dubai`de, gelecekte petrol kaynaklarının tükenebileceği hesaplanarak dünyanın ilk elektronik ticaret ve medya serbest bölgesinin temelleri atıldı.

Her şeyin internet üzerinden yapılacağı Dubai internet şehrinin temel amacı, elektronik ticarete güven sağlamak ve `.com` fikirlerini destekleyici, hukuksal ve ekonomik çevre oluşturup Doğu`nun zenginlikleriyle bu fikirleri finanse etmek.

Modern, sağlık ve eğitim imkânlarının sunulacağı internet şehrinde, gelişmiş havaalanı ile iş merkezi şehirlerle ulaşım da sağlanacak.

İnternet üniversitesi

Kurulacak internet üniversitesinde, internet şehrinin ihtiyacı olan kalifiye eleman yetiştirilecek.

Karadan denize açılan bir kilometrelik kanalın çevresine inşa edilecek şehir projesi için ilk kez Dubai`de yatırım yapacak yabancılara toprak ve mülk sahipliği için izin verildi.

Dubai`de tüm satışlardan, şirket kazançlarından ve özel gelirlerden vergi alınmıyor.

Kurumlar ve gelir vergisinin olmaması, Silikon Vadisi`ndeki girişimcilerin Dubai`ye yatırım yapmasında tercih sebebi oluşturuyor.

Dubai`de devlet politikası haline getirilen internet şehri projesinde, elektronik ticarete teşvik ve uyum için finansal ve hukuksal düzenlemeler hazırlanarak elektronik devlete doğru gitmek üzere hızlı adımlar atılıyor.

E-devlet

E-devlet sayesinde şirketler ile devlet arasındaki bağların arttırılarak prosedürden ve kırtasiyeden kaynaklanan zaman kaybının ortadan kaldırılması hedefleniyor.(CUMHURİYET)

Diğer Ekonomi Haberleri