Siemens`ten dev e-business binası

Bigpara Haber
Siemens, e-business konusunda yeni bir standart oluşturuyor. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Heinrich V. Pierer, şirketin ilk e-excellence (e-mükemmellik) merkezini Münih Havaalanı`nda açtı. Merkez, Siemens`in tüm e-business faaliyetlerini koordine edecek. Pierer, dünyanın en büyük elektronik binasını kurduklarını ve en kısa zamanda faaliyetlere dair tüm süreçlerin elektronik olarak işletileceğini kaydetti.

1 milyar euro olan başlangıç yatırımıyla değişimin hızlı olacağını kaydeden Pierer, maliyet pozisyonunda da iyileşme görüleceğine değindi.Yeni açılan binayla, Siemens`in 190`ı aşkın ülkedeki 440 bin işçisi küresel e-business ağına entegre olacak. E-excellence merkezleri Almanya`nın dışında Atlanta ve Singapur`da da açılacak. E-excellence merkezleri ile e- öğrenme, e-işe alma ve e -lojistik uygulamalarıyla tüm süreçler elektronikleşecek.


FAALİYETİN %70`İ ELEKTRONİK AĞA BAĞLI;

Siemens, ayrıca, yeni şirketleri de bünyesine katarak bu şirketlerin yenilikçi görüşlerinden yararlanmayı hedefliyor. Siemens bu tür şirketlere küresel ağına erişim ve kritik başlangıç aşamasında yardım önererek karşılığında onların dinamizm, bilgi ve yenilikçi iş fikirlerinden yararlanıyor. Bu amaçla, dört yeni yüksek teknoloji şirketi şimdiden Münih Havaalanına taşındılar. Pierer, Siemens faaliyetlerinin yüzde 70`inin elektronik olarak ağa bağlanmış olduğunu da vurguladı.(FİNANSAL FORUM)

Diğer Ekonomi Haberleri