Siemens`in bayisiydi şimdi marka oluyor

Egesim, ihracatını bu yıl 38 milyon dolara yükseltmeyi hedefliyor

Bigpara Haber

Sanayi tesislerine elektrik ve otomasyon altyapıları kuran Egesim, ihracatını bu yıl 38 milyon dolara yükseltmeyi hedefliyor.

Siemens`in endüstriyel otomasyon ürünlerinin bayisi olarak işe başlayan Egesim, 20 yılda yurtdışı işlerinin yanında Türkiye`nin en büyük demirçelik işletmelerine hizmet verir hale geldi. Başta demir-çelik işletmeleri olmak üzere sanayi tesislerine elektrik ve otomasyon altyapıları kuran Egesim, pazar yelpazesini genişletmek ve markasını güçlendirmek için çalışmalarını hızlandırdı.

PİYASALARDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

kobiden.com`dan Ahmet Usman`ın haberine göre; yurtiçi ve yurtdışında düzenlenen ihalelerde rekabet ettiği dünya devi markaları çoğu kez geride bırakmayı başaran Egesim, 2012`de 40 milyon dolar olan cirosunun yüzde 80`ini yurtdışı işlerden sağladı. Şirketin Proje Yöneticisi Ahmet Ersin, 2000`den sonra Siemens`in otomasyon çözüm ortağı olduk. Yurtdışında da önemli referanslar elde ettik dedi.

İhracatı artıyor

Demir-çelik dışında birçok sektöre hizmet verdiklerini anlatan Ersin, 2012`de 40 milyon dolar olan ciromuzum yüzde 80`i demir-çelik tesisleri için yaptığımız işlerden geldi. Ciromuzda ihracatın payı da yüzde 80 dolayında. Geçen yıl yaklaşık 32 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdik. Bu yıl hedefimiz ciromuzu 50 milyon dolar, ihracatımızı 38 milyon dolara yükseltmeyi hedefliyoruz. Türkiye`de pek çok demir- çelik firmasına hizmet veriyoruz. Şu anda 2 tesiste imalat yapıyoruz. İzmir merkez ofis de dahil olmak üzere, her iki tesisimizde toplam 225 kişi çalışıyor. Bir tesis de Çorlu`da kurmayı planlıyoruz dedi.

Çorlu`da yeni tesis planı

Uzun vadede Çorlu Serbest Bölgesi`nde daha büyük bir fabrika kurmayı hedeflediklerini söyleyen Egesim Elektrik Sanayi Proje Yöneticisi Ahmet Ersin, Çorlu`da Avrupa`ya daha yakın olacağız. Ayrıca markalaşma çalışmalarını da hızlandıracağız. Egesim`in çok uzun sayılamayacak bir sürede başarılı bir konuma geldi. Avrupa`da yatırım neredeyse hiç yok. Afrika, Asya ve Ortadoğu sınırları zorlamak istiyoruz diye konuştu.

Diğer Şirket-Haberleri Haberleri