Siber suçların zararı 1.3 milyon dolar

FBI'ın yayınladığı raporda siber suçlar 2016'da yüzde 24 artarak zararın 1.33 milyar dolara ulaşmasına neden oldu.

Bigpara Haber

Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) İnternet Suçları Şikayet Merkezi'nin (IC3) yayınladığı rapora göre siber suçlardan kaynaklanan zarar 2016'da yüzde 24 artarak 1.33 milyar dolara ulaştı. İnternet suçları ile ilgili şikayetleri almak üzere 2000 yılında kurulan merkez, yıl içerisinde bilgisayar korsanlarının faaliyetlerinden etkilenenlerden 300 bin şikayet aldı.

Kurum tarafından yayımlanan rapora göre, şirket yöneticilerine ya da tedarikçilere ait gibi gözüken sahte elektronik postalar kullanarak para transferi yapılmasını sağlayan siber suçlular nedeniyle şirketler 360 milyon dolar kaybetti.

Haberin Devamı

DÖVİZ KURLARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

IC3, kullanıcıların bilgisayardaki dosyalarını kilitleyerek yeniden erişim için ücret ödemeye zorlayan yazılımlar nedeniyle 2 bin 673 şikayet alındığını ve bu tür yazılımlardan kaynaklanan zararların ise toplam 2.4 milyon doları aştığını açıkladı.

Reuters'ın haberine göre; 2017 yılı Mayıs ayında, WannaCry adlı bu tür bir yazılımın kullanıldığı siber saldırı 150'den fazla ülkede 300 bin bilgisayarı etkilemiş; havalimanlarının, fabrikaların, hastanelerin, alışveriş merkezlerinin ve okulların sistemlerinde sorunlara yol açmıştı.

Diğer Ekonomi Haberleri