Seyrantepe ihalesi için karar günü

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı`nın (TOKİ) Seyrantepe`de yapılacak spor kompleksi ihalesiyle ilgili kararını bugün açıklaması bekleniyor

Bigpara Haber

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı`nın (TOKİ) Seyrantepe`de yapılacak spor kompleksi ihalesiyle ilgili kararını bugün açıklaması bekleniyor.

RADİKAL

Ağustosta yapılan ihalede, en iyi teklifi TOKİ`ye 234 milyon 567.9 bin YTL ile en yüksek gelir payını ödemeyi öneren Eren Talu-Alke ortak girişimi yapmıştı. TOKİ Başkan Vekili Erdoğan Bayraktar, ihalede en yüksek teklifi veren gruba taahhütname ve teminat mektuplarını vermesi için yarın (bugün) saat 11.00`a kadar süre verdiklerini açıkladı. Bayraktar, İşin nezaketi gereği en yüksek teklifi verenle anlaşmak istiyoruz. Ama bu bir hasılat paylaşımı projesi, gereken şartlar yerine getirilmezse ikinci firmayı çağırmak durumunda kalabiliriz dedi.

İkinci firma Sembol İnşaat-BF Global

Edinilen bilgiye göre TOKİ, Ali Sami Yen Stadyumu` nun yeriyle bağlantılı yapılan ihalede, projenin değer kazanması halinde hasılat payının artırılmasını istedi ve yüzde 7 üzerinde anlaşıldı. Ancak Eren Talu-Alke grubu, yüzde 7`lik hasılat paylaşımına ilişkin henüz taahhütname ve teminat mektuplarını sunmadı. Eren Talu ise önceki gün yaptığı yazılı açıklamada, TOKİ`nin gelir payının iyileştirilmesini istediğini ve görüşmelerin 24 Eylül`de sonuçlandırılmasının beklendiğini duyurdu.

Seyrantepe ihalesinde en iyi ikinci teklifi, Sembol İnşaat-BF Global ortak girişim grubu vermişti. Grup, 150 milyon 100 bin YTL idare gelir payı, yüzde 7.2 gelirden elde edilecek idare pay oranı ve 1 milyar 596 milyon YTL toplam gelir tutarı teklif etmişti.

Diğer Genel Haberleri