Sermaye Piyasasi Kurulu`nun 25 Agustos 1999 Tarih Kyd 444/8445 Sayili Yazisi Asagiya Cikarilmistir.

Bigpara Haber
"Bilindigi uzere, ulkemizde 17 Agustos`da meydana gelen deprem felaketi nedeniyle IMKB Hisse Senetleri Piyasasi islemleri 17-25 Agustos 1999 tarihleri arasinda durdurulmustur.
Bu nedenden kaynaklanan degerleme ve likidite problemi nedeniyle, portfoylerinde en az %25 oraninda hisse senedi bulunduran A tipi yatirim fonlari da katilma belgesi alim satim islemi yapamamislardir.
Hisse Senedi Piyasasi`nin acilmasiyla birlikte, A tipi yatirim fonlarinin uygulayacaklari esaslarin bildirilmesini teminen, asagidaki duyuru metninin Borsaniz Bulteni`nde ilani konusunda geregini rica ederim.
Prof. Dr. Muhsin Menguturk
Kurul Baskani "
HISSE SENEDI PIYASASININ ACILMASIYLA BIRLIKTE A TIPI YATIRIM FONLARININ UYGULAYACAKLARI ESASLARA ILISKIN DUYURUDUR
1. Katilma belgesi alim satim islemleri Hisse Senedi Piyasasi`nin acildigi gunu izleyen gun baslayacaktir.
2. Katilma belgelerinin birim fiyatlarinin hesaplanmasinda, portfoyde yer alan ve islem sirasi acik olan hisse senetlerinde 2. seans agirlikli ortalama fiyatlar esas alinacaktir.
3. Portfoyde yer alan ve islem sirasi kapali olan hisse senetleri, IMKB-100 endeksinin yonu ve IMKB Hisse Senetleri Piyasasi`ndaki genel fiyat degisim siniri dikkate alinarak Fon Kurulu tarafindan belirlenecek fiyat uzerinden degerlenecektir.
4. 3. madde kapsaminda degerleme yapilan hisse senetleri ve degerleme fiyatlari ayni gun yazili olarak Sermaye Piyasasi Kurulu`na bildirilecektir.
5. Portfoyde yer alan diger varliklarin degerlemesinde Kurulumuzun yatirim fonlarina iliskin Seri:VII, No:10 Tebligi`nin 45. maddesi ile Fon ic tuzuk hukumleri esas alinacaktir.
6. Sirasi kapali olan hisse senetlerini portfoylerinde bulunan yatirim fonlari, Kurul`a ve yatirimcilara bilgi vermek kosuluyla, portfoylerinde bulundurduklari hisse senetlerinin sirasi acilincaya kadar, katilma belgesi fiyatlarini hesaplamayabilir ve katilma belgesi alim satimi yapmayabilirler. (IMKB BULTEN)

Diğer Genel Haberleri