SEKA Dalaman`ın Mopak`a satış sözleşmesi imzalandı

Bigpara Haber
Türkiye Selüloz ve Kağıt Fabrikaları A.Ş`ye ait (SEKA) Dalaman İşletmesi`nin 40 milyon dolar bedel ile Mopak A.Ş`ye satılmasına ilişkin sözleşme Ankara`da imzalandı.

Dalaman`ın varlık satış sözleşmesini Özelleştirme İdaresi Başkanı Uğur Bayar ile Mopak A.Ş`nin sahibi Mehmet Ali Molay imzaladı.

Özelleştirmeden sorumlu Devlet Bakanı Yüksel Yalova, makamında yapılan imza töreninde yaptığı konuşmada, Seka Dalaman İşletmesi`nin özelleştirme çalışmalarının, tarafların görüşlerini ortaya koyma açısından, son derece zengin bir özelleştirme olduğunu söyledi. SEKA Dalaman`da çalışan 500 işçi bulunduğunu kaydeden Yalova, Bu özelleştirme ile, Dalaman`ın ekonomik açıdan kaderinin kurtulduğunu ve uzun vadede de istihdam yaratılmasının bu model ile oluşturulduğunu rahatlıkla söyleyebilirim şeklinde konuştu. Mopak Kağıt Karton Sanayi ve Ticaret AŞ`nin sahabi Mehmet Ali Molay da Dalaman`da klorsuz beyazlatma sistemine geçeceklerini de belirterek Dalaman`da bir Endüstri Meslek Lisesi de yaptıracağız. Bölgenin ihracat potansiyeline de katkı sağlayacağız. Çalışanlar hiç endişe duymasınlar yöreye istihdam ve iş imkanları sağlayacağız şeklinde konuştu.

Diğer Genel Haberleri