Secime Kadar Kriz Olmaz.

Bigpara Haber
Dunyanin en buyuk yatirimbankalarindan Credit Suisse First Boston (CSFB), uluslararasi yatirimcilara Turkiye`yi tavsiye etti. CSFB`nin 10 Subat`ta dunyanin dort bir yanindaki kurumsal ve biryesel yatirimcilara yolladigi Turkiye arastirmasinda 18 Nisan sonrasi icin uc senaryoya yer verildi.
IYI SENARYO: Secimlerden cogunluk sag-sol koalisyonu cikar (ANAP-DSP koalisyonu kastediliyor). Bu koalisyon siki para politikalarini surdurur ve IMF`in de destegiyle yapisal reformlari gerceklestirir.
ORTA SENARYO: Secim sonrasinda buyuk tartismalarin ardindan zayif bir hukumet kurulur. Ilk donemlerde Turkiye`ye yonelik guven artar, ancak yapisal reformlarin gecikmesi nedeniyle ilerleyen donemlerde yeniden belirsizlik ve guvenin azaldigi bir ortam dogar. Bu senaryonun gerceklesme sansi yuksek.
KOTU SENARYO: Islamci partinin baskanliginda bir hukumet kurulur. Su anda uygulanan ekonomi politikalari terkedilir. Turkiye`ye guven tamamen biter. Ancak bu senaryonun gerceklesme olasiligi yuzde 10`dur.
CSFB`nin arastirmasinda `orta senaryo` gerceklesse bile halen yuzde 120 seviyesinde bulunan bono faizlerinin Agustos ayinda yuzde 70`lere kadar dusecegine dikkat cekildi. Arastirmada halen 83 cent duzeyinde bulunan borsa endeksinin ise 2 dolara cikabilecegi belirtildi. Arastirmanin tavsiye bolumunde ise su ifadelere yer verildi: `Uluslararasi piyasalarda cok ciddi bir cokus olmazsa, Turkiye`de bono ve hisse senedi fiyatlarinda buyuk bir cikis (rally) yasanacagina inaniyoruz. Yatirimcilar, secimden once pozisyon alarak, secim sonrasinda yasanacak olan bu cikistan yararlanmali. Halen turikye piyasasinda yatirimi bulunan yatirimcilar da secim sonuclarini beklemeli.` (SABAH)

Diğer Genel Haberleri