Seçim sonuçlarının piyasaya etkisi ne olacak?

bigpara.hurriyet.com.tr yazarı ve Gedik Yatırım Portföy Yönetim Müdürü Eral Karayazıcı, seçim sonuçlarının piyasalar üzerindeki olası etkilerini bigpara.hurriyet.com.tr'a değerlendirdi.

Bigpara Haber

bigpara.hurriyet.com.tr yazarı ve Gedik Yatırım Portföy Yönetim Müdürü Karayazıcı, 'Seçim sonuçlarının yurt içi piyasalar üzerinde güçlü pozitif etkisi olacağını düşünüyorum. BIST özelinde 85.000 USDTRL cephesinde 2,80 önümüzdeki haftanın ilk bölümünde test edilebilir.' dedi.

Karayazıcı, ikinci dalga ile BIST'in kasım ayı içinde 90-92 bandına USDTRL 'nin 2,70 civarına gerileyebilmesi için iki potansiyel riskin realize olmamasına ihtiyaç olduğunu belirtti. 

Eral Karayazıcı şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"İlki cuma açıklanacak ABD Tarım Dışı İstihdam. Bu veri güçlü gelir ve/veya geçen ayın verisi yukarı yönlü revizyona uğrarsa kasım ortasında dünya orijinli olarak eyvah FED Aralık'ta faiz arttıracak fiyatlamasına şahit olabiliriz. 

Ancak bu engel aşılır ve veri beklenti paralelinde gelirse dışsal risk realize olmamış olur ve yurt içi piyasalarda siyasi tıkanıklığın aşılmasına yönelik kutlamada ikinci perde zemin kazanır.  

İkinci risk ise kurulacak hükümette Sayın Ali Babacan'ın yer almamasıdır. Olasılığını düşük bulduğum bu risk olur da gerçekleşirse yurt içinde ralli kısa soluklu kalabilir. 

Her iki risk de realize olmaz ve hem FED engeli aşılır hem de Babacan ekonominin kaptan köşkünde yerini alırsa başta ifade ettiğim üzere kasım ayı içinde BIST 'de 90.000 - 92.000 bandının USDTRL 'de 2,70 civarının test edilebileceğini düşünüyorum."

Diğer Piyasa Haberleri