Sebze Seracılığında 5 Yılda Yüzde 30 Artış

Bigpara Haber
KONYA (A.A) - 21.12.2000 - Türkiye`de seracılığın önemli bir tarım dalı olmaya başladığı, sebze seracılığında son 5 yılda yüzde 30 artış kaydedildiği belirtildi. Selçuk Üniversitesi Çumra Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mevlüt Mülayim, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, bir çok ilde köylere hizmet götürme birliklerinin gayretleri sonucunda seracılıkta ciddi gelişme olduğunu söyledi. Kırsal kesimde sera alanlarında artış gözlendiğine dikkati çeken Mülayim, Serada sebze üretimi yanında kesme çiçek, iç mekan süs bitkileri ve meyve yetiştiriciliği de yapılmaktadır diye konuştu. Çumra Meslek Yüksekokulu`nda Seracılık ve Süs Bitkileri Yetiştiriciliği adı altında bir program uygulandığını dile getiren Doç. Dr. Mülayim, ilçe merkezi ile köylerde seracılığın gelişmesine öncülük yapan okulun, aynı çabasını sürdüreceğini kaydetti. Daha önce değişik sebze fidelerinin güney ilerinden getirilirken, şimdi durumun tamamen değiştiğini anlatan Mülayim, şu bilgileri verdi: Biber, salatalık, domates, patlıcan, marul gibi bir çok sebze artık burada yetiştirilmektedir. Ürünün büyük bölümü diğer tüketim merkezlerine sevk edilmektedir. Son yıllarda ciddi bir gelişme gösteren seracılık, çiftçi için ikinci bir gelir kapısı oldu.

Diğer Genel Haberleri