Seat, A4 şasisinde sedan yapacak

Bigpara Haber
Doğuş Otomotiv-Seat Genel Müdürü Anıl Gürsoy, Seat`ın Audi A4`ün şasi ve altyapı ünitesini kendi fabrikasına taşımaya başladığını söyledi. Seat`ın değişim içine girdiğini belirten Gürsoy, Yeni model yılında Audi kalitesi yansıtılıyor. Gelecek yıl ocak ayından itibaren eski A4 altyapısı ile yeni bir sedan üretilecek. Şimdilik aracın proje ismi Bolero olacak dedi. Gürsoy Seat`ın yeni aracının Audi A4`ten farklı olacağını ancak tasarım çizgilerini andıracağını ifade etti. Gürsoy`un verdiği bilgiye göre spor sedan olacak aracın fiyatı da Volkswagen Passat`ın ve A4`ün altında olacak.
Volkswagen çatısı altında yer alan İspanyol otomobil üreticisi Seat`ın Türkiye`deki en büyük plazası Rentel Otomotiv, İstanbul Ataşehir`de resmen hizmete açıldı. 2007 yılında hedeflediklerinin yüzde 20 üstünde bir satış başarısı elde ettiklerini ifade eden Anıl Gürsoy, 2008`den itibaren model yelpazemiz gelişiyor. Nisanda Altea Freetrack`i yılın son çeyreğinde ise yeni Ibiza`yı getireceğiz diye konuştu.
Anıl Gürsoy, 2007 yılını, hedeflerin yüzde 20 üstünde 3 bin 628 adet satışla ve toplam pazarda yüzde 1`lik pazar payıyla kapattık. 2008 yılında satışlarımızı, geçtiğimiz yıla göre yüzde 24 artırarak, yüzde 1.25 pazar payına, yani 4 bin 500 adetlik satışa ulaşmayı istiyoruz açıklamasını yaptı. Gürsoy 2009`an sonra satışları 10 bin adede ulaştırmayı hedeflediklerini söyledi. Gürsoy, 2007`de Türkiye`de en çok sattıkları aracın 1628 adet ile Seat Leon olduğunu belirtti. 10 milyon dolar yatırımla açılan Rentel`in yeni plazası aynı zamanda Türkiye`deki en büyük Seat satış ve servis kompleksi oldu. Merkez Seat`ın satışlarının yüzde 15`ine talip.

Diğer Genel Haberleri